07. jul 2023.

Poslanici podneli zahtev RTS-u da objektivno izveštava o Šapiću i policajki

Poslanik stranke Zajedno Đorđe Miketić i poslanica Demokratske stranke Tatjana Manojlović predali su danas zahtev Radio-televiziji Srbije (RTS) da objektivno i nepristrasno izveštavaju o pretnjama koje je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić uputio vlasnici restorana "Košnica" i o uhapšenoj policajki Katarini Petrović.

Manojlović je na konferenciji za novinare, održanoj pre predaje zahteva, istakla da se nadala da je rukovodstvo RTS izvuklo neke pouke nakon petooktobarskih promena, ali je ocenila da nije tako.

Ona je ukazala da se „košuljica“ Dnevnika 2 RTS, u kojoj je pobrojano koji će prilozi i koje će vesti biti objavljene, „i dalje šalje na Andrićev venac“, odnosno u kabinet predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Dodala je da se informacije u Dnevniku 2 emituju tek uz odobrenja iz tog kabineta.

„Još gore je ako urednici to negiraju i kažu da sami tako rade, ako je taj i takav Dnevnik 2 RTS plod njihove autocenzure i toga što se dodvoravaju centrima moći. Novinarski posao se mora obavljati u interesu građana, a to naročito mora da radi javni medijski servis“, rekla je Manojlović.

Miketić je naveo da RTS nije izvestio javnost da je policajka Katarina Petrović protivzakonito uhapšena jer je obavestila javnost da je kum Aleksandra Vučića vozio u alkoholisanom stanju i pod dejstvom kokaina.

On je naveo da se umesto toga na RTS moglo videti da je policajka iz Južne Afrike uhapšena jer je ukrala dve maskare.

Dodao je da se nigde na RTS nije čulo da je ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović izneo monstruoznu, diskriminatrosku uvredu, tako što ih je delio na one koji imaju i one koji nemaju decu.

„Selekcija vesti i način kako radi uredništvo RTS hitno mora da prestane. RTS je naša kuća i mi imamo pravo da znamo sve, kako njihov slogan kaže“, istakao je Miketić.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend