26. apr 2024.

RTS „nema vremena zbog obaveza“: Traže odlaganje sastanka o izbornim uslovima

Radio-televizija Srbije tražila je odlaganje sastanka sa poslanicima vladajuće partije i opozicije u okviru pregovora o izbornim uslovima.

Kako su naveli, predloženi termin petak u 13 časova im ne odgovara zbog ranije preuzetih obaveza, prenosi Nova.rs.

Predsednik stranke Srbija centar (SRCE) Zdravko Ponoš objavio je na društvenoj mreži Iks da su Radio-televizija Srbije i Radio-televizija Vojvodine odgovorili Skupštini Srbije da nemaju vremena za razgovor sa poslanicima o medijima pre ponedeljka.

„Direktor RTV je bar lično potpisao odgovor. Bujošević ni toliko, zauzet. Potpisao kabinet“, naveo je Ponoš.

„Toliko o tački dva iz zahteva za izborne uslove. To je ona, što nam je rešena“, dodao je Ponoš.

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić objavila je na mreži X da se RTS „odjavio iz izbornih uslova“.

„Kaže sve rade kako valja i ne vide zašto bi razgovarali sa opozicijom. Sve super, kao i birački spisak. Zato se ni do danas 25. aprila, 22 dana posle raspisanih izbora, nije ni mrdnulo u čišćenju biračkog spiska“, napisala je Tepić.

Ona je objavila i kopiju odgovora koji je javni servis dostavio učesnicima planiranog sastanka.

Portal Nova.rs je objavio da je RTS zatražio pomeranje sastanka na ponedeljak ili utorak, 29. ili 30. aprila.

„Zbog ranije zakazanih obaveza nismo u mogućnosti da u tako kratko roku pozitivno odgovorimo na vaš poziv na sastanak 26. aprila u 13 časova u Domu Narodne skupštine“, naveo je RTS.

U pozivu je navedeno da će „poslaničke grupe imati priliku da iznesu svoje viđenje o izveštavanju javnih servisa“ sa čime smo mi već veoma dobro upoznati jer pažljivo pratimo i skupštinska zasedanja i sve izjave svih relevantnih političkih faktora u zemlji te ne vidimo potrebu za našim prisustvom na takvom sastanku, navodi se u odgovoru RTS-a.

Javni servis je tražio i da im se dostave teme o kojima će se razgovarati kako bi se adekvatno pripremili, prenosi Nova.rs

Učesnici parlamentarnog dijaloga o poboljšanju izbornih uslova trebalo je u petak u 13 časova da održe sastanak sa predstavnicima Radio-televizije Srbije, kako bi razgovarali o načinu izveštavanja javnog servisa u predstojećoj izbornoj kampanji.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend