27. apr 2024.

Sastanak sa predstavnicima RTS i RTV u ponedeljak, 29 aprila

Sastanak sa predstavnicima RTS i RTV biće održan u ponedeljak, 29. aprila, saopšteno je iz Skupštine Srbije.

Foto; Jana Nikolić SĆF

„Sastanak je zamišljen kao platforma za dijalog, gde će poslaničke grupe imati priliku da iznesu svoje viđenje o izveštavanju javnog medijskog servisa u vezi sa aktivnostima političkih subjekata“, navodi se u saopštenju.

Sastanak predstavnika vlasti i opozicije sa dva javna servisa trebalo je da bude održan danas, ali je RTS zatražio njegovo pomeranje za ponedeljak.

„Zbog ranije zakazanih obaveza nismo u mogućnosti da u tako kratko roku pozitivno odgovorimo na vaš poziv na sastanak 26. aprila u 13 časova u Domu Narodne skupštine.U pozivu je navedeno da će ‘poslaničke grupe imati priliku da iznesu svoje viđenje o izveštavanju javnih servisa’, sa čime smo mi već veoma dobro upoznati jer pažljivo pratimo i skupštinska zasedanja i sve izjave svih relevantnih političkih faktora u zemlji, te ne vidimo potrebu za našim prisustvom na takvom sastanku“, navodi se u odgovoru RTS-a.

RTS je dodao da „ukoliko se očekuje da predstavnici RTS-a na bilo koji način učestvuju u razgovoru molimo vas da nas obavestite koje teme će biti razmatrane, kako bismo mogli adekvatno da se pripremimo, ako je cilj sastanka konstruktivni dijalog, kako ste napisali u pozivu“.

Svrha sastanka je način izveštavanja javnog servisa u predstojećoj izbornoj kampanji.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend