01. apr 2020.

Poverenik apelovao na građane da proveravaju informacije sa društvenih mreža

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Milan Marinović, oštro je osudio pojavu lažnih vesti koje se putem društvenih mreža šire ovih dana i apelovao na građane da, koliko god mogu, provere tačnost informacije.

Marinović je reagovao na jučerašnju lažnu vest o trenutku započinjanja dvadesetčetvoročasovnog policijskog časa i pozvao građane da sve vesti koje se šire društvenim mrežama ne prihvataju olako, već da koliko su u mogućnosti, provere istinitosti navoda iz tih vesti.

„Širenjem lažnih vesti ne čini se nikakvo dobro našim građanima, već se samo doprinosi širenju panike i nespokojstva, i to u trenutku kada su građani već dovoljno napeti zbog toga što trpe brojna ograničenja kao posledicu sprovođenja mera nadležnih u situaciji izazvanoj pandemijom koronavirusa“, saopštio je Marinović.

Istovremeno, Poverenik je apelovao na nadležne organe da na svaku pojavu lažnih vesti adekvatno reaguju, u skladu sa svojim ovlašćenjima, a da osobe koje šire lažne vesti otkriju i procesuiraju.

Sve informacije o koronavirusu čitajte u našem Blogu uživo i na stranici Koronavirus.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend