18. okt 2020.

Prelević o rijalitiju: REM prima pare, a ne radi svoj posao

Osuđivani kriminalac Kristijan Golubović, nasrnuo je sinoć na Mariju Kulić, jednu od učesnica rijaliti programa Zadruga koji se emituje na televiziji Pink, koja koristi nacionalnu frekvenciju. Advokat Božo Prelević, ovim povodom za Nova.rs izjavio je da "REM prima platu, ali ne radi svoj posao".

Screenshot/Youtube/Zadruga Official

Naime, prilikom nominacija za ispadanje iz rijalitija, Kulić je imala opasku na račun Kristijanove porodice, što je u njemu izazvalo ogroman bes, nakon čega je pokušao da se fizički obračuna sa njom uživo u programu. S obzirom da to nije prvi put da osuđivani kriminalac javno preti putem televizije koja koristi nacionalnu frekvenciju, advokat Božo Prelević izjavio je da “nereagovanje određenih članova REM smatra Golubovićem saučesništvom.”

“Tužilaštvo bi trebalo da reaguje i da pohapsi određene članove REM, zato što oni ne rade svoj posao, a primaju platu, i to se zove zloupotreba službenog položaja. Kristijan nije ni ušao u rijaliti da recituje Jesenjina, nego je ušao da nekoga bije i da nekome preti. To radi ceo život. Ja sam ga upoznao dok sam bio sudija, znam sve o njegovoj psihologiji”, rekao je Prelević za Nova.rs.

Na konstataciju da je REM pokrenuo postupak za ograničavanje emitovanja rijalitija, Prelević je dodao:

“Neki članovi REM su Golubovićevi saučesnici. Ali, mislim da svakako još neko treba da reaguje. Laza Lazarević npr, da pošalje interventnu ekipu i da sve ove što misle da su Napoleon strpa u tapaciranu sobu.”

S druge strane, jedna od članica saveta REM, Judita Popović, za Nova.rs je ovim povodom izjavila da REM ima zakonsku obavezu da reaguje, te da će to i učiniti.

“Naravno da ćemo reagovati. Mi moramo da reagujemo. Imamo zakonsku obavezu, to ćemo i uraditi. To mogu da vam garantujem. Što se pravilnika o ograničavanju rijalitija tiče, procedura je u toku, u sredu imamo sednicu. To je četvrta tačka dnevnog reda”, rekla je Popović za Nova.rs, podsećajući na ranije izjave REM da će pokušati da ograniče emitovanje rijaliti programa u terminu od 23 časa do 6 ujutru.

Inače, ovo nije prvi put u ovoj sezoni rijalitija da Golubović preti i izaziva fizičke sukobe sa učesnicima na televiziji. Tim povodom, Nova.rs kontaktirala je i tužilaštvo u Rumi, ali do objavljivanja ovog teksta nismo dobili nikakav odgovor.

Podsetimo, nedavne pretnje smrću koje je izrekao u rijalitiju Zadruga na televiziji sa nacionalnom frekvencijom, ispostavile su se kao “smrtna presuda” ovom TV formatu u Srbiji – zbog čega je tada reagovao i REM, Regulatorno telo za elekstronske medije, o čemu je Popović danas pričala za Nova.rs.

Savet Regularnog tela za elektronske medije (REM) odlučio je da pokrene izradu pravilnika, kojim će biti ograničeno emitovanje rijalitija u terminu od 23 časa do 6 jutru, potvrdio je tada za Nova.rs član Saveta Slobodan Cvejić.

Golubović je ranije imao problema sa zakonom

Posle izdržane osmogodišnje kazne na koju je osuđen zbog trgovine drogom, Aleksandar Kristijan Golubović napustio je “Zabelu” 16. aprila ove godine.

Golubović je bio uhapšen 16. januara 2010. u Beogradu, kod Crkve Svetog Marka. Kako su navodili domaći mediji, policija je toga dana zaplenila 125 grama mešavine heroina i paracetamola i pištolj. Pred sudom Kristijan se branio da nije švercovao drogu iz Novog Pazara, već da je nabavljao ćevape i parfeme. Insistirao je na tome da nije diler i da mrzi narkomane.

Optužen je, a kasnije i osuđen zbog organizovanja kriminalne grupe koja je trgovala heroinom od avgusta 2009. do momenta privođenja. I pre ove kazne robijao je u Nemačkoj, ali i u Solunu. Hapšen je i tokom akcije “Sablja” zbog iznude, zbog čega je osuđen na zatvorsku kaznu. Samo godinu dana bio je na slobodi pre nego što je ponovo pao zbog droge.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend