26. apr 2023.

Radnici RTV-a najavili protest: Imaju četiri zahteva

Sindikat Nezavisnost JMU Radio-televizije Vojvodine protestovaće u četvrtak, 27. aprila, u podne, u holu zgrade javnog servisa na Mišeluku.

Zahtevi radnika koji će protestovati su povećanje plata za 12,5 odsto, ukidanje zabrane zapošljavanja u javnim medijskim ustanovama i rešavanje pitanja radnika angažovanih na privremeno-povremenim poslovima.

Takođe, poslednji, četvrti zahtev je hitno rešavanje izbora generalnog direktora i ostalih rukovodećih pozicija.

Podsetimo, u toku je izbor za direktora te medijske kuće.

Komisija koja ocenjuje valjanost prijava na konkurs za generalnog direktora Radio-televizije Vojvodine konstatovala je da su od pet pristiglih prijava, samo dve ispunile uslove. One su upućene Upravnom odboru RTV-a na razmatranje i donošenje odluke.

Više izvora sa RTV-a, pozivajući se na nezvanična saznanja, rekli su za portal Autonomija da su prihvaćene prijave Budimira Markovića, nekadašnjeg šefa Centralnog deska RTV-a koji je već godinama penzioner, i Željka Dvožaka, nekadašnjeg čelnika opštine Kula i bivšeg pokrajinskog poslanika Demokratske stranke, a trenutno službenika u pokrajinskoj vladi.
Javni konkurs za imenovanje generalnog direktora RTV-a raspisan je 1. februara, a do isteka roka, 3. aprila u ponoć, osim Markovića i Dvožaka, prijave su podnela i trojica reditelja iz te medijske kuće, Dragan Guzijan, Zoran Cvetković i Slobodan Mojak.

Sednica Upravnog odbora, na kojoj će biti obavljen razgovor sa kandidatima koji su ispunili ove uslove i priložili plan rada i upravljanja, najverovatnije će biti održana nakon prvomajskih praznika, preneo je portal Autonomija. Za donošenje odluke o imenovanju generalnog direktora potrebna je dvotrećinska većina svih članova Upravnog odbora, odnosno za tu odluku treba da glasa najmanje šest članova.

Izvori sa RTV-a nisu isključili mogućnost da ta većina UO ne bude postignuta, te da će, posledično, konkurs biti poništen, a Radio-televizijom Vojvodine nastaviti da upravlja vršilac dužnosti generalnog direktora.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend