26. jun 2024.

Predsednica Evropske federacije novinara Maja Sever, pružila podršku otpuštenoj novinarki sa RTV-a: „Drž’ se draga, ni u najgorim danima nisam čula za ovakav primer“

Predsednica Evropske federacije novinara Maja Sever oglasila se povodom otkaza koji je zbog greške tokom emitovanja vremenske prognoze dobila novinarka Zorana Nikoletić sa Radio-televizije Vojvodine.

Maja Sever, izvor: snimak ekrana N1

– Ispred kamere sam od svoje devetnaeste godine. Počela sam još na drugoj godini fakulteta kao voditeljka emisija za decu. Ponekad je bilo pitanje hoću li preživeti do kraja neke najave ili emisije, činilo se da ne dišem, ekipa iz režije nazvala me Ema Trema, ali uvek su me podržavali i pomagali mi – kaže Sever.

Kako dodaje, vodila je stotine emisija, odradila verovatno hiljade live javljanja i svašta pamti, kao i publika; lapsusi, krivo izgovorena imena, blokade, komentari kada zaboraviš da si i dalje uživo…

– Isto tako tokom karijere nekoliko puta mi je uprava pokušala dati otkaz. Uglavnom su to bile kazne zbog mojih večitih pobuna, ali nikada, baš nikada, im nije palo na pamet kažnjavati me zbog nenamernih grešaka koje su deo svakog posla. Svako ko je prošao i kao posetitelj studijima radio televizija zna da su ovakve greške moguće, i ne mogu biti nikako razlog za otkaz. Direktor Radio-televizije Vojvodine Goran Karadžić, ne samo da je zlonameran, nego očito nema baš pojma o našem poslu. Podrška kolegici Zorani Nikoletić. Drž’ se draga, ni u najgorim danima, ni najgorim upravama, nije padalo na pamet da mi pakuju otkaz zbog ovakvih grešaka, niti sam čula za takav primer – nastavila je Sever.


A. L.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend