25. jul 2018.

Radovi na novoj zgradi RTV ispred roka, za opremanje dragocena pomoć Pokrajine

Predsednik Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine Ištvan Pastor, zajedno je sa generalnim direktorom Javne medijske ustanove "Radio televizije Vojvodine" Miodragom Koprivicom, obišao radove na izgradnji naše nove kuće na Mišeluku. Tom prilikom razgovarano je i o opremanju našeg budućeg doma.

Foto: Cenzolovka, Denis Kolundžija

Prilikom obilaska radova na izgradnji naše nove kuće, konstatovano je da radovi teku predviđenom dinamikom, čak su i 20 dana ispred roka. Pastor kaže da je zadovoljan, i smatra da će zaposleni u našoj kući imati izuzetno moderan prostor.

„Vidim da radovi napreduju onim tempom kako je to bilo planirano, što dokazuje da je obezbeđen nivo sredstava koji je permanentno potreban da se radovi odvijaju, a s druge strane, očito nema ni tehničkih, ni tehnoloških prepreka da se iskoristi raspoloživo vreme i da se radovi završe u planiranom roku“ izjavio je Pastor.

„U narednih desetak dana očekuje se raspisivanje tendera za drugu fazu radova na izgradnji nove zgrade RTV-a, koja je vredna milijardu i 800 miliona dinara“ , kaže generalni direktor naše kuće Miodrag Koprivica. Kada je o opremanju objekta reč, ono će teći uporedo sa izgradnjom, dodaje Koprivica.

„Ono što sada imamo nameru, to je da napadnemo da tako kažem i evropske fondove, i tu će nam pomoć gospodina Pastora biti dragocena, u smislu da pokušamo da ih animiramo da pomognu, uvažavajući činjenicu da „Radio-televizija Vojvodine“ proizvodi program na 14 jezika“, dodao je on.

U petak će biti izlivena ploča trećeg sprata administrativnog dela naše nove zgrade. Novi kompleks RTV-a na Mišeluku prostiraće se na više od 17 i po hiljada kvadratnih metara, i raspolagaće, između ostalog, sa pet televizijskih i šest radijskih multifunkcionalnih studija.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend