04. feb 2018.

Rakić: Manji problem s RTS, čudi da nije bilo dogovora

Bio sam iznenađen da sastanak predstavnika opozicionih stranaka sa Upravnim odborom RTS-a nije uspeo i da se nije došlo do "rešenja manjeg problema", rekao je u Novom danu vršilac dužnosti glavnog i odgovornog urednika lista Politika Žarko Rakić.

„Nije prvi put da predstavnici stranaka i RTS sednu za sto i dogovaraju se o kriterijumima za predstavljanje u kampanji, malo sam zatečen da oko relativno manjeg problema nisu uspeli da se dogovore“, kazao je Rakić.

Predstavnici opozicionih stranaka su juče na sastanku sa Upravnim odborom RTS-a, zatražili smenjivanje generalnog direktora javnog servisa Dragana Bujoševića, glavnog i odgovornog urednika informativnog programa Nenada Lj. Stefanovića i predsednika Upravnog odbora Vladimira Vuletića. Opozicija će danas, tim povodom, održati i protest ispred RTS-a.

Rakić je izrazio iznenađenje da su se oko toga uzburkale strasti, i dodao da pretpostavlja da će problem brzo biti rešen.

„Ne znam tačno kakvi su bili zahtevi, obično to bude razgovor oko raspodele minuta, koliko ko može da dobije, termini koji su tu možda još važniji. Ali mislim da će to biti rešeno, nije to takav problem oko kojeg bi trebalo da se svađamo, ako mogu tako da kažem“, kazao je.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend