09. dec 2022.

REM dopušta emitovanje Studija B preko antene, iako mu je dozvola istekla

Program televizije Studio B se emituje preko antene iako joj je dozvola za to istekla 20. novembra. Odluku o obnavljanju ili novom dodeljivanju te dozvole Savet REM-a će doneti sledeće nedelje, rekla je za Cenzolovku Olivera Zekić – par sati pre nego što je REM saopštio da obustavlja rad

 

Dozvola za emitovanje na teritoriji Beograda (sa Avale) istekla je TV Studio B još 20. novembra.  Ipak, ovu televiziju – gotovo 20 dana od isteka dozvole – i dalje preko antene mogu gledati i oni koji nemaju kablovsku, potrvdili su za Cenzolovku iz Emisione tehnike i veze, koja televizijama i radijima u Srbiji obezbeđuje digitalni signal.

Oni su dodali da u vezi sa obezbeđivanjem signala uvek postupaju u skladu sa odlukama Regulatornog tela za elektronske medije (REM), te da znaju da je konkurs za novu dodelu i ove i pete nacionalne TV dozvole bio raspisan, ali da od REM-a nisu dobili nijednu novu informaciju o tome.

Sednica Saveta REM-a na kojoj je trebalo da se donese odluka o dodeli nove dozvole za emitovanje na teritoriji Beograda zakazivana je i otkazivana nekoliko puta zbog različitih zdravstvenih problema članova Saveta ovog tela, istakla je za Cenzolovku predsednica Saveta Olivera Zekić.

Među tačkama dnevnog reda poslednje redovne sednice REM-a, održane 6. decembra, nije bilo reči o ovoj dozvoli.

Zekić objašnjava da je sednicu vodio njen zamenik, jer se i ona razbolela.

A kako komentariše to što se Studio B i dalje emituje preko antene, uprkos isteku dozvole?

„Nismo ih isključili, jer nismo ni odlučivali. A odlučivaćemo iduće nedelje, bez brige.”

Par sati posle toga, iz REM-a su saopštili da obustavljaju svoj rad:

„Razlozi za ovu odluku su brojni, ali su kulminirali činjenicom da je poslednjih dana ozbiljno ugrožena nezavisnost u radu i bezbednost članova Saveta, kao i svih zaposlenih u REM”, navodi se u njihovom saopštenju.

A kada ponovo počne da radi, REM će odlučiti i kome će da dodeli dozvolu za emitovanje na teritoriji Beograda – TV Uni, TV Puls iz Grocke ili ponovo Studiju B.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend