11. maj 2023.

Sindikat Sloga pozvao Samostalni sindikat da otkaže zakup prostorija REM-u

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ uputili su danas javni poziv predsedniku Saveza samostalnih sindikata Srbije (SSSS) Ljubisavu Orboviću „da podigne svoj glas, osudi ponašanje Regulatornog tela za elektronske medije (REM) i otkaže im zakup prostorija koje se nalaze u zgradi Doma sindikata na Trgu Nikole Pašića“.

„Pozivamo predsednika SSSS da zaštiti interese radnika i javno osudi sistemsko medijsko uništavanje naše zemlje koje REM dopušta. Članovi REM-a ne obavljaju svoju dužnost nadzora nad medijskim prostorom, što direktno šteti interesima radnika i građana Srbije koji se sistemski truju nasilnim sadržajem i zaglupljuju“, navodi se u saopštenju sindikata „Sloga“.

Ističe se da će, ukoliko Orbović odbije da preduzme navedene korake, to biti „jasan dokaz njegovog svesnog učešća u uništenju radničke klase i sindikalizma u Srbiji“.

„U tom slučaju, on će morati da snosi ličnu odgovornost za posledice svoje pasivnosti i nepostupanja u skladu sa zaštitom interesa radnika koje zastupa“, zaključuje se u saopštenju.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ su apelovali na sve druge predstavnike radnika iz redova sindikata, „da se ujedine u borbi protiv uništavanja i zloupotrebe medijskog prostora“.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend