10. maj 2018.

Skot: Vulin skreće pažnju sa „tetke iz Kanade“

Ministar Aleksandar Vulin reagovao je nakon što su NUNS i ambasada SAD-a dodelili KRIK-u nagradu za istraživačko novinarstvo za serijal priča „tetka iz Kanade“. On je poručio ambasadoru Kajlu Skotu da „pogleda u svoje dvorište“, a ambasador mu je danas na svom tviter nalogu odgovorio da je iznenađen ovom izjavom.

Foto: FoNet, Nenad Đorđević

KRIK je juče nagrađen u kategoriji online medija za serijal priča o stanu ministra odbrane Aleksandra Vulina i slučaju „tetka iz Kanade“.

Dodeli nagrada prisustvovao je i ambasador Sjedinjenih Američkih Država Kajl Skot koji je istakao da je zabrinut za stanje medija u Srbiji. On je rekao da je Srbija je jedina zemlja u regionu koja je označena kao zemlja sa trendom slabljenja demokratije.

Na njegov govor reagovao je Vulin saopštenjem koje je dostavio agenciji Tanjug. On je ambasadoru poručio da „pogleda u svoje dvorište, pa onda drži predavanja drugima“.

Skot je odgovorio na svom tviter nalogu navodeći da je iznenađen izjavom Vulina i dodao da ministar ovom reakcijom „skreće pažnju sa dobitnika nagrada za istraživačko novinarstvo i nagrađene serije članaka o ministru Vulinu“.

Pročitajte priče o „tetki iz Kanade“

[povezaneprice]

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend