01. okt 2022.

Skupština Lokal pres: Položaj lokalnih medija sve gori, njihova ugroženost raste

Položaj lokalnih medija je sve gori i njihova ugroženost raste, izjavio je na Skupštini Poslovnog udruženja Lokal pres predsednik Upravnog odbora Dragan Đorđević.

On je u detaljnom izveštaju o aktivnostima u četvorogodišnjem mandatu ukazao da i dalje postoje veliki problemi u načinu sprovođenja projektnog sufinansiranja, da nije rešeno pitanje ko može da bude član komisije za izbor medijskih projekata.

Đorđević je ukazao i na probleme sa pripremom i primenom nove Medijske strategije, kao i sa novom uredbom Ministarstva finansija da troškovi štampanja za štampane medije ne mogu biti sufinansirani od novca koji medij dobija na konkursima za sufinansiranje javnog interesa u medijskim sadržajima.

„Najveći troškovi svakog štampanog medija su upravo ovi troškovi i prosto je neverovatno da Ministarstvo finansija donosi ovakvu odluku koja ozbiljno ugrožava lokalne medije“, rekao je Đorđević.

Predstavnici lokalnih medija, članice Lokal presa su odlučile da osnuju Klub žena u medijima „Zorica Višnjić“ u znak sećanja na nedavno preminulu nekadašnju predsednicu Upravnog odbora ovog udruženja.

Skupština je izborna i danas popodne će biti izabran novi Upravni odbor tog poslovnog udruženja.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend