31. okt 2018.

Suđenje Vrbaški protiv RTV nije počelo ni posle dve godine

Suđenje po tužbi vlasnika firme SCOM iz Feketića Vladimira Vrbaškog protiv Radio-televizije Vojvodina (RTV), nekadašnje glavne i odgovorne urednice informativnog programa i novinara Predraga Ćurčije danas je u Višem sudu odloženo do daljeg zbog izbora postupajućeg sudije Irene Garčević za sudiju Apelacionog suda.

Kako je rečeno, stranke u postupku o terminu početka suđenja biće obaveštene pisanim putem, a predmet će ubuduće voditi sudija Sanja Knežević Jojić koja je za sudiju Višeg suda izabrana početkom oktobra.Vrbaški je u avgustu 2016. tužio RTV, urednicu Marijanu Jović Lainović i Ćurčiju zbog priloga emitovnog14. maja 2016. u Vojvođanskom dnevniku o stanarima objekata bivše Prve uprave u Gakovu koji su danima bili bez struje.

U prilogu se kaže da je Vrbaški vlasnik tih stanova, kao i da je poznat po tome što je u ataru Gakova njegova firma uzurpirala više od 2.500 hektara državnih oranica. Vrbaški je u tužbi naveo da je u prilogu označen kao kriminalac i da to „šteti njegovom ugledu „pričinjava duševnu bol“ i ima „negativan uticaj na poslovnu delatnost privrednih društava kojih je vlasnik ili suvlasnik“, pa je na ime obeštećenja zatražio 10 miliona dinara.

U ovom postupku za više od dve godine održano je samo pripremno ročište u aprilu prošle godine, a početak glavne rasprave dva puta je otkazivan, jednom zbog bolesti Vrbaškog u septembru 2017, a drugi put u februaru ove godine kada se niko nije pojavio u sudu jer zbog snega nisu mogli na vreme da stignu iz Novog Sada u Beogradu.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend