17. apr 2019.

U Vranju novac odobren samo za projekte medija pod kontrolom SNS

Gradsko veće u Vranja usvojio je predlog Komisije o raspodeli sredstava za sufinansiranje projekata iz lokalnog budžeta za proizvodnju medijskih sadržaja u 2019. godini.

Za projekte televizija je ukupno izdvojeno 13 miliona dinara. Odobreno je pet od 12 pristiglih projekata.

Komisija u sastavu Miodrag Popov, predsednik, i članovi Slobodan Radičević i Velibor Todorović, odlučila je, što je Gradsko veće i podržalo, da i ove godine, najviše para dobiju dve ovdašnje televizije “naklonjene” SNS-u.

To su Radio televizja Vranje koja je dobila 6,1 milon dinara i TV Vranjska plus 5,3 miliona.

TV Bujanovac (koja ima istog vlasnika kao i RTV VRanje) i TV Ritam su podržani sa po 600.000 dinara, dok je TV Info puls dobila 400.000 dinara.

Na konkurs za radio, štampu, novinske agencije i internet portale, pristiglo je 37 projekata, a odobreno 11. Za njih je iz gradskog budžeta opredeljeno 3,5 miliona dinara.

Predloge je razmatrala komisija u sastavu predsednik Đorđe Kovačević, i članovi Dušan Miljković i Nikola Panić.

Komisija je odlučila da portal TV Vranjska plus bude podržan sa 950.000 dinara, a portal Radio Vranja biće finansiran sa 450.000 dinara, koliko je dobio iOK Radio.

Vranje news je dobio 350.000 dinara, a portali OK i RTV Vranje po 300.000 dinara.

Jugmedia iz Leskovca će biti podržana sa 200.000 dinara, portali Vranje net i Radio Ritam sa po 150.000, dok će po 100.000 dinara dobiti portali Čuvari Srbije i Tv Info puls.

Projekta Regionalne informativne agencije JUGpress niej podržan. što je, kažu u ovoj redakciji, skoro pa bilo očekivano zbog njihove uredjivačke politike i tekstova.

Gradsko veće je usvojilo i izveštaj komisije o realizaciji projekata po prošlogodišnjem konkursu za sufinansiranje medijskih sadržaja i konstatovalo da su svi mediji opravdali dobijena sredstva, rekla je na na pres konferenciji većnica Danijela Milosavljević.

Iako je to pravnim aktima koji uredjuju medijsku scenu predvidjeno, na sajtu grada Vranja nije istaknuta odluka o sastavu komisija koje su ocenjivale medijske projekte kao ni koja udruženja su članove predložila.

Večina imena članova komisjija su nepoznata ljudima u medijima a oni bi trebalo da su “medijksi eksperti” ili bar ljudi sa iskustvomu medijima ali i u poznavanju projektnog sufinansiranja.

1 komentar za: “U Vranju novac odobren samo za projekte medija pod kontrolom SNS

  1. Zorica

    Informacija je netačna. Taman posla da su svi mediji pod kontrolom SNS-a, pa nije baš to toliko daleko otišlo. Jedini povod za pisanje teksta je činjenica da Jug Press iz Leskovca nije dobio novac u Vranju. Reč je o redakciji koja nikad nije ni realizovala nijedan projekat za koji je dobila pare iz budžeta grada Vranja, a dobijali su novac svake godine. Malo je pristrasna informacija, svrstali ste sve medije u jedan isti koš a ima i onih koji nemaju dodirne tačke sa SNS-om.

    17. апр 2019. at 09:36

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend