07. avg 2020.

UNS: Sve što smo objavili o firmi supruge direktora BIA je tačno

Sve informacije koje je Udruženje novinara Srbije (UNS) objavilo u utorak u tekstu pod naslovom „Firmi supruge direktora BIA skoro 40 hiljada evra za medijske projekte ove godine“ su tačne i lako proverljive.

Televizija Plus, u vlasništvu sina direktora Bezbednosno-informativne agencije, pokušala je da demantuje taj tekst i optužila naše udruženje i televiziju N1, koja je prenela informacije UNS-a, da smo izneli „klasične neistine“ na račun firme vlasnikove majke.

Tačno je da su u Kruševcu projekti firme Irene Gašić dobili ukupno 1,9 miliona dinara za medijske sadržaje na istoimenom portalu i kruševačkoj Televiziji Plus.

Tačno je i da na internetu nije moguće naći portal ADD production, koji ne postoji ni u Registru medija.

Televizija Plus sada tvrdi da je taj portal registrovan. Međutim, čak i iz priloga te televizije, koja pokušava da demantuje UNS, vidi se da je reč o drugom portalu – tvplus.rs, čiji je izdavač ADD production. Glavni urednik tog sajta je sin Bratislava i Irene Gašić Vladan.

UNS podseća da u Zakonu o javnom informisanju i medijima piše da novinar nije odgovoran za informaciju koja je sadržana u dokumentu organa javne vlasti i za koju postoji opravdani interes javnosti, što je upravo slučaj sa rešenjem o sufinansiranju medijskih projekata u Kruševcu.

Objavljivanje informacija o dobitnicima novca na medijskim konkursima ove godine ima poseban značaj, s obzirom na to da je za 143 raspisana konkursa na republičkom, pokrajinskom i lokalnom nivou opredeljeno ukupno 1,7 milijardi dinara.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend