08. nov 2018.

UO RTS: Kandidovani komunikolog, naučna saradnica, inokorespondent, novinar i kompozitor

Savet Regulatornog tela za elektronske medije objavio je listu kandidata za upražnjeno mesto člana Upravnog odbora Radio-televizije Srbije. Objavljujemo biografije kandidata, doslovno citirajući onako kako su oni naveli u priloženim radnim biografijama, uz izvesna skraćivanja

Foto: Cenzolovka

MARIO SPASIĆ, komunikolog

(Predlagač Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentnost iz Trstenika)

U svom CV-ju Spasić navodi da je od 2015. godine radio kao glavni koordinator i član Radnog tela za borbu protiv korupcije u sistemu zdravstva u okviru Ministarstva zdravlja.

Član je Radne grupe za pripremu nacrta Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije u okviru Ministarstva pravde.

Član je Radne grupe XXIII – Pravosuđe i osnovna prava Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji, koji predstavlja stalno telo u okviru kojeg se, kako Spasić kaže u svom CV-ju – vodi tematski struktuirana debata predstavnika državne administracije, političkih partija, nevladinih organizacija, stručnjaka, privrede, sindikata i profesionalnih organizacija o pristupanju Srbije EU.

Od 2005. do 2018. godine generalni sekretar Saveta za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentnost.

2012 i 2013. bio je kontakt osoba za Srbiju Evropske prestonice mladih 2013. u Mariboru.

Od 2010. do 2012. član Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje Republike Srbije.

Kontakt osoba za sprovođenje TEMPUS SIGMUS međunarodnog Projekta za reformu visokog obrazovanja u Srbiji koji je finansiran od strane Evropske komisije, a koji je sprovodio Univerzitet u Beogradu.

Član Potkomisije za spoljašnju proveru rada visokoškolskih ustanova u Srbiji, Komisija za akreditaciju i proveru kvaliteta visokoškolskih ustanova Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje.

Član Organizacionog odbora Međunarodne naučne konferencije: „Tranzicija u univerzitetskom obrazovanju, univerzitetsko obrazovanje u tranziciji – moderno i univerzalno“, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete i nauke, Ministarstva rada i socijalne politike, Konferencije akademija strukovnih studija Srbije, Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje i dr.

Od 2006. do 2011. studentski predstavnik, osnivač i zamenik predsednika Studentske konferencije akademija strukovnih studija Srbije (ustanove osnovane Zakonom o visokom obrazovanju).

Od 2009. do 2010. nacionalni koordinator Kampanje za reformu Parlamentarne skupštine Ujedinjenih nacija (UNPA CAMPAING).

2007. član Radne grupe nevladinih organizacija Srbije za izmene i dopune Nacionalne strategije za prevenciju zloupotreba droga (projekat podržan od strane UN Visokog komesarijata za razvoj i Ministarstva zdravlja).

Rođen je 12. jula 1985. u Kraljevu.

 

DR IRINA MILUTINOVIĆ, naučna saradnica 

(Predlagač prof. dr Zoran Avramović)

Biografija

Od 2016. zaposlena u Institutu za evropske studije u Beogradu, u zvanju naučnog saradnika.

Od 2014. do 2016. godine, u zvanju docenta za užu naučnu oblast Kultura na Fakultetu za kulturu i medije u Beogradu, angažovana na predmetima Istorija kulture i civilizacije, Menadžment u izdavačkoj delatnosti i Savremeni medijski sistemi. 2013 .izabrana u zvanje naučnog saradnika Instituta za političke studije u Beogradu.

2013. izabrana u zvanje naučnog saradnika Instituta za političke studije u Beogradu.

Od 2004. do 2014. radila u Izdavačkoj delatnosti Megatrend univerziteta u Beogradu, na poslovima urednika i lektora.

Doktorsku disertaciju „Nastanak i razvoj regulacije radio-difuzije u Srbiji“ odbranila je 2012. na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu.

Obavlja funkciju predsednika Naučnog veća Instituta za evropske studije.

 

SINIŠA MILOŠEVIĆ, inokorespondent

Biografija

(Predlagač Srđan Vasić)

Od 2013. do danas radi na TV Cinemania kao station voice, autor i urednik emisije Top 10, Cineplexx predstavlja, Futurikon i Vintage, kao i emisije Movie Top 10 za Kanal N1).

Od 2015. do danas radi na TV Film klub.

Od 2014. do 2015. radio na Radiju Top FM kao DJ prezenter.

Od 2008. do 2012. radio na Radiju S kao „voditelj, DJ prezenter, station voice, copywritter, produkcija“.

Bio je autor i voditelj emisije Omnibus S koja se emitovala svakog radnog dana posle podne, voditelj emisije Srpska nacionalna top-lista, koja je, pored Radija S, emitovana i na 20 radio-stanica širom Srbije.

Osmišljavao je slogane za Radio S, Radio Pingvin i 102,2 Gradski, radio je reklame, džinglove i promo materijal za pomenute radio-stanice.

Od 2011. do 2012. radio je u produkciji i kao copywriter.

Od 1996. do 2006. radio na Golf radiju kao glavni i odgovorni urednik, zamenik direktora, direktor produkcije, muzički urednik, voditelj, DJ prezenter, station voice, PR.

Autor je i urednik brojnih emisija, od kojih filmski magazin Movieland postoji i danas i emituje se na više od 40 televizija u regionu, kao i FM Top 10 lista (domaća i strana).

Od 2006. do 2007. radio na TDI radiju kao voditelj i tonski realizator, station voice.

Devedesetih godina radio je na Radio Pingvinu, u Novinskoj agenciji Tiker, na Radio Indeksu.

Ima i sopstvenu, privatnu produkciju za izradu radio i TV emisija, reklama, džinglova.

Narator je u emisiji TV Zabavnik koja se emituje na RTS, Total tenis (RTS 2),  kao i u emisiji Vino i vinogradarstvo koja ide na televizijama Studio B i Prva World.

Rođen je 2. aprila 1972. u Beogradu.

 

NENAD JANKOVIĆ, novinar

Biografija

(Predlagači Nova mreža Srbije, Udruženje radio-stanica RAB Srbija)

Završio je Prvu kragujevačku gimnaziju, studirao Pravni fakultet u Kragujevcu. Novinar je po zanimanju.

Radno iskustvo:

2008-2016. Zamenik direktora, generalni sekretar REM (RRA).

2007-2008. Samostalni medijski analitičar RRA.

2006-2007. Kreativni direktor marketinške agencije „Lider“ u Kragujevcu.

2004-2006. Savetnik u RTK-SBB (KDS).

2001-2004. Glavni urednik TV Kragujevac.

1997-2001. Glavni urednik Drugog programa Radio Kragujevca Druga boja.

1996-1997. Glavni urednik Prve privatne TV Kanal 9 u Kragujevcu.

1995-1996. Direktor KK Radnički.

1983-1995. Specijalni izveštač, komentator iz Fabrike automobili „Zastava“ na Radio Kragujevcu.

1979-1983. Glavni prodavac u Ateljeu „Plan“ u Kragujevcu.

1976-1979. Spiker Radio Kragujevca i Radio Beograda, Drugi program.

Rođen je 13. decembra 1952. u Kragujevcu.

 

MR MILOVAN FILIPOVIĆ, kompozitor u penziji

Biografija

U kandidaturi navodi da mu je najbolja preporuka sve ono što je „uradio kao umetnik stvaralac u životu i tokom 43 godina rada u RTS“.

Diplomirao na Muzičkoj akademiji – Prvi odsek (kompozicija) sa ocenom 10 iz glavnog predmeta, isti magistrirao.

Bio je zaposlen na Radio Beogradu, gde je radio kao muzički urednik, voditelj, novinar, kritičar gotovo na svim programima radija: Prvi program, Dramski program, Stereorama, Beograd 202.

„Dao sam pečat mnogim zabavnim i kulturnim emisijama, uređivao sve programske horizontale, idejno osmislio i realizovao na hiljade špica i džinglova, bio glavni muzički urednik Beograda 202.

Pored toga, radio sam 15 godina u Muzičkoj produkciji kao muzički producent za sve žanrove muzike – ozbiljna, narodna, zabavna.

Najzad, po vokaciji sam kompozitor čiji opus obuhvata preko 100 dela, među kojima je i remek-delo srpske nacionalne muzike, opera Boj na Kosovu. Dobitnik sam nekoliko nagrada za kompoziciju u zemlji i inostranstvu.

Jedini sam dobitnik nagrade Brezovica 98 ispred Radio Beograda i dobitnik godišnje nagrade RTS za muziku za 2000. godinu. Zahvaljujući mojoj uređivačkoj koncepciji muzičkih emisija, Beograd 202, prvi put za 30 godina postojanja, dobio je nagradu Brezovica 98.

Dobitnik sam specijalnog priznanja na međunarodnom konkursu, u konkurenciji 164 filma iz 54 zemlje, za promo dokumentarni film Đavolja varoš (idejno rešenje, muzika, montaža) 2009. godine u produkciji RTS“, piše mr Milovan Filipović u svojoj kandidaturi.

[povezaneprice]

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje definisan je Zakonom o javnom informisanju, koji u članu 38. kaže: „Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo“. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.

Send this to a friend