10. feb 2020.

Usvojena lista kandidata za Savet REM-a

Skupštinski odbor za kulturu i informisanje usvojio je listu kandidata za dva upražnjena mesta u Savetu Regulatornog tela za elektronske medije (REM), od kojih jednog predlaže nadležni odbor Skupštine Vojvodine, a drugi se bira na predlog udruženja izdavača elektronskih medija i novinarskih organizacija.

Foto; Jana Nikolić SĆF

Kandidati koje je predložio resorni odbor Skupštine Vojvodine su doktor sociologije Slobodan Cvejić iz Beograda i diplomirani filimski i televizijski snimatelj Slaviša Grujić.

Za drugog člana stigla su četiri predloga – grupacija radiodifuzije udruženja za kreativnu industriju Privredne komore Srbije predložilo je Jakšu Šćekića, Udruženje elektronskih medija KOMNET Aleksandra Simića, Društvo novinara Vojvode Biljanu Ratković Njegovan, a Udruženje novinara Srbije Višnju Aranđelović.

Na samoj sednici ušlo se u polemiku oko ekspresnog izbora nedostajućih članova REM-a,  s obzirom na to da sam Savet poslednje dve godine u krnjem sastavu.

„Ukoliko je nekada kasnilo i razvlačilo se, sada je baš ekspresno. Toliko je ekspresno da nemamo sav materijal. Mogu samo sa umerenim zadovoljstvom da konstatujem da je UNS istaklo svog kandidata, ali vidim još tri predlagača, od kojih mi je jedan potpuno misteriozan“, rekao je Đorđe Vukadinović, član Skupštinskog odbora i izrazio sumnju da je Društvo novinara Vojvodine reprezentativno za predlaganje kandidata.

Na to mu je odgovorio Mirko Krlić, predsednik Odbora za kulturu i informisanje Skupštine Srbije, koji je rekao da to telo nije ni nadležan ni ovlašćen da ustanovlajva reprezentativnost bilo koga.

Takođe, Vukadinović je zapitao ko je misteriozan predlagač, Udruženje za kreativnu industriju pri Privrednoj komori Srbije.

Krlić mu je odgovorio da je Udruženje za koje se Vukadinović interesuje ima u svom sastavu TVB92, TV Happy, Prvu televiziju, Rado S, Radio Naksi i još mnogo radio stanica i televizijskih kanala.


Video prilog N1

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend