06. mar 2018.

Vesić najavio tužbu protiv RTS zbog utišavanja tona

Član Predsedništva SNS Goran Vesić najavio da priprema tužbu protiv RTS-a nakon što mu je utišavan ton tokom gostovanja u emisiji.

On je, podsetimo, gostovao u emisiji „Upitnik“ tokom kampanje za lokalne izbore u Beogradu, kao predstavnik liste „Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beorgad“.

Time je osporeno pravo građana da čuju informacije, istakao je Vesić i dodao da je podatak o tome koliko je novca Dragan Đilas ukrao nešto što svi treba da čuju.

Vesić ističe da je bio zapanjen tim postpukom, te da mu se to nikada nije desilo ni u jednom gostovanju od 2003. godine od kada se bavi politikom. „To jedino mogu da tumačim kao zlu nameru jer znam da su još tokom emisije bili upozoreni šta se desilo i nisu ništa uradili po tom pitanju. Kao što znate to je lako moglo da se popravi i tokom emisije i tokom reklama“, rekao je Vesić novinarima.

Upitan za odluku Dragana Đilasa da određenim medijima ne dozvoli ulazak u izborni štab, kao ni na danas održanu konferenciju za novinare, Vesić je rekao da je to samo pokazatelj kako bi medijska slika izgledala ako bi Đilas bio na vlasti.

Vesić je podvukao da mediji imaju prava da postavjaju pitanja i da su takvi postupci nedopustivi. „On hoće da uređuje medije, a svi mediji osim javnog servisa imaju pravo na svoju uređivačku politiku i kao što se nama ne sviđa šta pišu N1 i Danas oni na to imaju pravo kao što to pravo ima i Pink. Đilas pokazuje da bi u Srbiji, ako bi on bio na vlasti, vladao medijski mrak, a danas vlada medijski haos, piše ko šta hoće i kako hoće“, rekao je Vesić.

Predstavnicima pojedinih medija danas je ponovo zabranjeno prisustvovanje konferenciji za novinare liste „Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju“, na kojoj je govorio Dragan Đilas.

Novinarima nije poznato ko je sve od medija došao na pres konferenciju, a u izbornoj noći pristup je onemogućen televizijskim kućama Pink, Hepi i Studio B, kao i listovima Alo, Informer i Srpski telegraf.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend