21. apr 2020.

Vlada: Od utorka prisustvo novinara konferencijama o epidemiji naizmenično, svaki drugi dan

Počevši od utorka 21. aprila novinari mogu ponovo prisustvovati redovnim konferencijama za medije povodom epidemije koronavirusa u Palati Srbija svakog dana u 15.00 sati, i to tako što će naizmenično prisustvovati po jedna od dve grupe medija, u koju spadaju ili novinari televizijskih i radijskih redakcija, kao i novinskih agencija, ili novinari štampanih medija i internet portala, saopšteno je danas iz Vlade Srbije.

Kako se navodi u saopštenju, novinari televizija, radija i agencija mogu da prisustvuju konferenciji za novinare 21. aprila, dok novinari štampanih medija i portala, mogu da prisustvuju konferenciji za novinare 22. aprila, odnosno od utorka nadalje ove dve grupe medija mogu da prisustvuju konferencijama „svakoga dana naizmenično“.

„Napominjemo da se poziv odnosi samo za novinare (ne za snimatelje i fotoreportere). Direktan prenos konferencija svakoga dana u 15.00 časova će raditi RTS kao i agencija Tanjug“, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Redovne konferencije za novinare povodom epidemije koronavirusa održavale su se prethodnih nedelju dana bez prisustva novinara, koji su mogli da pitanja šalju elektronskim putem, uz objašnjenje zvaničnika da je to urađeno „zbog bezbednosti novinara zato što je veliki broj njih zaražen koronavirusom“.

U anketi koju je sprovelo Udruženje novinara Srbije (UNS) do sada ni iz jednog medija nije potvrđeno da je neki novinar ili medijski radnik iz redakcija u Beogradu zaražen koronavirusom.

Izvor: novimagazin.rs

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend