04. dec 2020.

Vlada usvojila akcioni plan o javnom informisanju u Srbiji

Vlada Srbije saopštila je danas da je usvojila Akcioni plan za sprovođenje strategije razvoja sistema javnog informisanja u Srbiji od 2020. do 2025. godine, u periodu 2020–2022. godine.

Kako se navodi, strategijom je predviđeno donošenje dva akciona plana radi ostvarivanja predviđenih aktivnosti – za prvi akcioni plan predviđeno je da se donese za period od 2020. do 2022. godine, a za drugi za period od 2023. do 2025. godine.

Nakon isteka perioda važenja prvog trogodišnjeg akcionog plana biće izrađen izveštaj o rezultatima njegovog sprovođenja i realizaciji aktivnosti predviđenih planom.

U saopštenju se dodaje da će Ministarstvo kulture i informisanja rukovoditi primenom Akcionog plana, implementacijom Medijske strategije, kao i izradom seta novih medijskih zakona.

Cilj strategije je unapređenje sistema javnog informisanja koji garantuje slobodu izražavanja, slobodu medija, bezbednost novinara, medijski pluralizam, razvijeno medijsko tržište i osnaženu medijsku profesiju, istakla je Vlada.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend