29. apr 2024.

Završen sastanak poslaničkih grupa i predstavnika medija: Obratili se Lazović i Orlić

Radomir Lazović, kopredsednik Zeleno- levog fronta, posle sastanka poslaničkih grupa i predstavnika medija da je ispunjenje zahteva opozicije da se ujednači prisustvo opozicije i vladajuće stranke u medijskom prostoru konkretan pokazatelj spremnosti da se „nešto uradi po ovom pitanju“.

„Tražili smo proporcijalnu zastupljenost svih opozicionih parlamentarnih grupa, ali i vanparlamentarnih stranaka i civilnog društva u informativnom programu Javnog servisa. Ovo bi moga da bude jedan korak koji bi bio merljiv i konkretan pokazatelj spremnodti da se nešto uradi. O

Lazović je obrazlčožio ovo je praksa koja postoji u mnogim evropskim državama, poput u Nemačkoj i da smatra da u zemlji koja je u ovoj meri podeljena i u kojoj postoji marginalizacija opozicije bi ovo bio odličan korak u pozitivnom pravcu.

Vladimir Orlić, narodni poslanik SNS, rekao je da porporcionalnost zastupljenosti na Javnom servisu ustvari ide u prilog opozicije, obrazloživši da se on u tv duelima na ovim televizijama uglavnom nalazi sa tri ili više opoziciona lidera.

Delegacija RTS demantovala je navode opozicije i civilnog društva da je zastupljenost u medijskom prostoru nejednaka između vlasti i opozicije, a čak i iznela sumnje o rezultatima istraživanja civilnih društava koja na tu neravnopravnost ukazuju.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend