22. dec 2020.

Zekić: Ništa protiv demokratskih principa REM nije uradio kad me je izabrao

Ništa protiv zakona, ništa protiv normalnih i demokratskih principa REM nije uradio čak ni kada je mene izabrao za predsednicu ovog tela, navela je Olivera Zekić za N1, komentarišući ostavku Slobodana Cvejića na mesto člana REM-a. Smatra da je priča prebačena na lični nivo. Cvejić je za N1 rekao da je ostavku podneo upravo zbog načina na koji je izabrana predsednica Saveta REM-a, odnosno, kako je ocenio, kršenja demokratskih procedura u Savetu.

Foto: rem.rs

„Nadam se da se iza ovog čina gospodina Cvejića ne kriju politički razlozi, jer bi to bilo i nepristojno, i dovelo bi u pitanje motive i njegovog ulaska u regulatorno telo i svega što je do sada u njemu radio. Problematično je i ako su insinuacije njegovi razlozi, jer one govore o namerama ne onih o kojima se insinuira, nego, upravo suprotno, o zloj nameri onoga koji insinuira. Ništa protiv zakona, ništa protiv normalnih i demokratskih principa, REM nije uradio čak ni kada je mene izabrao za predsednicu ovog tela. Prebacivanje o ishitrenosti, o nedostatku priprema samo ukazuju na kontradiktornost izjava o tome da je sve unapred bilo planirano. Da jeste, valjda bi sve bilo zakazano, pa dogovarano, lobirano, pritiskano“, navela je u odgovoru N1 Zekić.

Dodala je da je činjenica da ona jako dugo smeta „onima koji bi hteli da kroz REM odlučuju o ishodu izbora, i o tome ko šta sme da radi na medijskoj sceni Srbije, jasno pokazujući da ih ne interesuju ni pluralizam ni nezavisnost regulatora“.

„Zbog toga je i cela priča o REM prebačena na lični nivo, u kojem nije važno šta i kako ova institucija radi, nego samo to da li se neko ko je na njenom čelu sviđa, ili ne sviđa delu javnosti i, izgleda, i nekim članovima Saveta. Smatram da takav odnos samo pokazuje kakvi su oni koji ga imaju, i da su pred REM-om mnogo važniji poslovi nego udovaljavanje nečijim sujetama i političkim aspiracijama. Verujem da će onaj ko dođe na mesto gospodina Cvejića umeti i da podnese da je žena predsednica REM i da je posao ovog tela nezavisnost, a ne politika“, zaključila je Olivera Zekić.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend