11. maj 2023.

Zekić za Nova.rs o protestu opozicije ispred REM-a: Mogu da najave dolazak mejlom ili telefonom, o ostavkama da raspravlja Skupština

Poslanici dela opozicije danas su na vrata REM-a zalepili ostavke za članove Saveta te institucije, a Olivera Zekić navodi za Nova.rs da nema ništa protiv da primi predstavnike opozicionih stranaka na razgovor, ali kada svoj dolazak najave, kada se dogovore i usklade obaveze. Ona kaže za naš portal da je zahtev za ostavkama članova REM-a politički i da o tome treba da raspravlja Skupština.

Foto: Danica Đokić / Cenzolovka

Vrata Regulatornog tela za elektronske medije (REM) danas su bila zaključana za poslanike dela opozicije koji su hteli da predaju odštampane ostavke za članove Saveta REM-a.

Zekić, koja je predsednica Saveta te institucije, kaže da nema ništa protiv da ih primi na razgovor, ali „kada svoj dolazak najave, kada se dogovorimo, uskladimo obaveze“.

„I to mogu da urade kad god hoće, dovoljno je da pošalju mejl ili okrenu telefonski broj. Sve drugo je nepristojno, pogotovo danas, i svodi se na uličarenje, u čemu nemam nameru da učestvujem. Kada je reč o političkim zahtevima, a zahtev za ostavkama članova REM-a jeste politički, smatram da o tome treba da raspravlja Skupština“, ističe ona za naš portal.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend