11. okt 2019.

Zekić: Zahtevi za moju smenu histerična reakcija opozicije

Članica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Olivera Zekić ocenila je danas da su zahtevi da ona bude smenjena, kao i da se ukine REM „samo još jedna u nizu histeričnih reakcija opozicije“.

Foto: rem.rs

U izjavi za FoNet ona je navela da joj više nije jasno šta znače takvi zahtevi.

„Ja stvarno više ne znam šta oni hoće. Hteli su da smene članove REM, pa bi sada i da ga ukinu, neka se dogovore i odluče“, kazala je Olivera Zekić i dodala da više ne zna po koji put se upućuje zahtev da ona bude smenjena.

Prema saznanjima FoNeta, tokom juče završenih razgovora predstavnika vlasti i opozicije pod okriljem evropskih parlamentaraca, bilo je više zahteva za smenu Olivere Zekić, a predstavnici Nove stranke su predlagali i da se „REM ukine“ i da „nadležnost nad RTS preuzme predsednica vlade Ana Brnabić“.

1 komentar za: “Zekić: Zahtevi za moju smenu histerična reakcija opozicije

  1. Urednik kulturni

    Zašto bi Ana Brnabić, članica SNS-a, preuzimala ingerencije nad RTS-om?!?!?!? Je li to ona i za medije postala „ekspert“ kao što je ekspert za… ne znamo već šta? Ingerencije nad uređivanjem Informativnog programa – naglašavam: samo Informativnog, a ne ostalih programa – Javnog servisa treba da preuzme nezavisni tim priznatih novinara iz nezavisnih i etabliranih medija, recimo glavni urednici Danasa, NIN-a, Politike (mora Politika, nemojte tako), Vremena… A Zekićeva tamo gde joj je mesto: u lustracionu čekaonicu.

    14. окт 2019. at 21:22

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend