18. maj 2022.

An Mari Ćurčić: Da li ste svesni devastirajućih posedica za porodicu Mateja Periša

Da ste kojim slučajem članovi porodice tragično preminulog Mateja Periša, da ste bili prijatelji, drugari iz detinjstva, šta mislite, kako biste reagovali na fotografije njegovog tela koje se masovno objavljuju po portalima, napisala jenovinarka An Mari Alves Ćurčić na svom Fejsbuk profilu nakon što su pojedini mediji objavili fotografije tela pronađenog na Adi Huji za koje se navodi da je verovatno hrvatski državljanin Matej Periš.

„Da li razmišljate o devastirajućim posledicama objavljivanja takvih fotografija po njegovu porodicu? Da li ste svesni da takve fotografije mogu biti podjednako trigerujuće za osetljive grupe, a posebno na one koji su i sami doživeli sličnu tragediju? I konačno – od kakvog je interesa za javnost objaviti fotografiju tela nesrećnog mladića, zar sama po sebi vest da je pronađeno telo nije dovoljno potresna i strašna?“, navedeno je u njenoj objavi.

Podsećamo, telo mlađeg muškarca nađeno je danas u Dunavu kod Ade Huje, a prema pisanju medija sumnja se da je u pitanju Splićanin Matej Periš koji je nestao pre više od pet meseci.

J. D.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend