13. feb 2022.

Brat poginule za vreme bombardovanja najavio tužbu protiv tabloida „Alo“

Saša Milenković, predsednik OO SSP u Varvarinu i brat Sanje Milenković, koja je imala petnaest godina kada je poginula prilikom NATO bombardovanja 30. maja 1999. godine u ovom gradu, najavio je za portal N1 tužbu protiv tabloida "Alo", jer je na naslovnoj strani objavio sliku njegove pokojne sestre u kontekstu napada na opozicionog kandidata za predsednika Zdravka Ponoša. On je ovo obrazložio činjenicom da se ona koristi kao sredstvo u predizbornoj kampanji, kako bi naškodila jednom od kandidata, a napominje da bi to isto uradio kada bi neko iz stranke kojoj pripada - odlučio da uradi istu stvar.

„Ne dozvoljavam da se moja sestra koristi u političke svrhe. To nema smisla. Kakve ona veze ima sa njim? Ona ne sme da bude sredstvo u političkoj kampanji protiv bilo koga. Tekst je zlonameran i zbog toga planiram da podnesem tužbu“, kaže on.

Kako objašnjava, novinari tabloida su zvali njegovog oca i pitali šta misli o Srbiji i njenom ulasku u NATO, a on je odgovorio da ne bi želeo, zbog svega što se desilo njegovoj porodici.

„Oni su ga zloupotrebili. Razumeo bih da su ga zvali na dan bombardovanja, kada dosta medija podseća na bombardovanje i koliko je ljudi tog dana poginulo u Varvarinu. Međutim, oni su ga ovako iskoristili u političke svrhe. Nisu ga ni pitali ništa za Ponoša, a objavili su tekst na naslovnoj strani sa njim“, objašnjava Milenković za portal N1.

Poručuje da ne želi da dozvoli da se njegova pokojna sestra zloupotrebljava u političke svrhe i da će pravdu potražiti na sudu.

Inače, Sanja Milenković, sestra našeg sagovornika, je 30. maja 1999. imala 15 godina. Bila je učenica prvog razreda Matematičke gimnazije i višestruka pobednica u republičkom i saveznom rangu takmičenja iz matematike. U trenutku kada je gađan most, oko njega je bilo oko 1.000 stanovnika, jer je bio pijačni dan i praznik Svete Trojice. Tada je u dva navrata bombardovan most i poginulo je 10, a povređeneo 30 civila.

Pored Sanje Milenković (15), najmlađe žrtve, poginuli su i Milan Savić (28), Vojkan Stanković (30), Zoran Marinković (33), Stojan Ristić (52), Ratibor Simonović (24), Ružica Simonović (55), Milivoje Ćirić (66), Dragoslav Terzić (67) i Tola Apostolović (74).

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend