07. mar 2021.

Gojković: Važno da se građani uvere koliko su opasne kriminalne grupe

Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković izjavila je povodom fotografija koje su prikazane posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, da je bez obzira na svirepost tih slika uverena da je važno što su građani imali prilike da se sami uvere koliko su opasne te kriminalne grupe.

Ona je u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima povodom sednice Saveta za nacionalnu bezbednost na kojoj su između ostalog prikazane fotografije masakriranih žrtava uhapšene kriminalne grupe koja se tereti za najteža krivična dela, istakla da je „kao i svi građani zgrožena svim onim što se dešavalo, a što je večeras celokupna javnost mogla da vidi“.

„Bez obzira na svirepost slika koje smo gledali uverena sam da je zaista važno što su građani imali prilike da se sami uvere koliko su opasne ove kriminalne grupe i za naše društvo, državu, stabilnost i našu budućnost“, rekla je Gojković, koja je i potpredsednica Vlade Srbije.

Ona je dodala da očekuje da će državni organi nastaviti da prikupljaju dokaze i utvrde „punu istinu i pre svega motive nelegalnog prisluškivanja“ predsednika Srbije Aleksandra Vučića, i ko je pratio i ugrožavao njegovu porodicu.

Ocenila je da su poruke predsednika Vučića i rezultati nadležnih državnih organa „jasna potvrda“ spremnosti i ozbiljnosti države da odlučno nastavi borbu protiv organizovanog kriminalakoji ugrožava stabilnost čitavog društva.

„Ovo je ujedno i prekretnica u daljem obračunu sa kriminalnim grupama i borbi protiv sprege kriminalaca sa pojedinim strukturama u državnim institucijama. Postignuti rezultati i snažna poruka da nema zaštićenih i da će svi koji su uključeni u kriminalne radnje bez izuzetka snositi zakonske sankcije najbolji je odgovor svima koji su mislila da Srbija nema snage za ovu borbu“, rekla je Gojković.

Ona je u saopštenju takođe uputila podršku „predsedniku Srbije i svim državnim organima u odlučnoj nameri da se do kraja izbori sa mafijaškim grupama, svesni svih rizika i opasnosti koje ta borba nosi“, navodeći da „svi znamo da se organizovani kriminal neće lako povući i odustati od ogromnih interesa koje ima“.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend