28. nov 2019.

Kakvu poruku šalje šokantna naslovna NIN: Cev uperena u Vučić

Naslovna strana sutrašnjeg izdanja nedeljnika NIN, objavljena na Instagram profilu ovog nedeljnika, sa fotografijom na kojoj je oružje sa cevi uperenom prema predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, uzburkala je javnost i izazvala niz negativnih komentara da je reč o pretnji smrću Vučiću.

U komentarima na društvenim mrežama najčešće se navodi da objavljivanje fotografije predstavlja neskriveno crtanje mete na čelu predsednika Srbije.

Zbog ove skandalozne ilustracije u NIN, zgrozili su se čak i njihovi čitaoci, koji su na Tviteru počeli da ostavljaju komentare poput: „Povucite broj, spasite se bruke“.

Predsednik UNS Vladimir Radomirović kaže za Kurir da uredništvo NIN treba da objasni ovu naslovu stranu.

„Nije mi bilo prijatno kada sam video naslovnu stranu NIN. Dosta je šokantna. Nije uobičajeno da se na takav način tretira predsednik države. Uredništvo NIN bi moralo da objasni svoj postupak. Čini se da ne bi objavili takvu fotografiju da je neko drugi na mestu predsednika Srbije“, rekao je Radomirović.

Predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić kaže da nije tajna da se priželjkuje upravo to što je na naslovnoj strani:

„Tome bi se najviše obradovali. Nije tajna da priželjkuju ono što tom naslovnom stranom pokazuju. Razočarani činjenicom da je predsednik zdravstvene tegobe prebrodio, okreću su prvobitnom planu, a to je pozivanje na fizičku eliminaciju Vučića“, kazao je Glišić za taj list.

I Slobodan Georgiev, urednik u Birn, takođe je osudio ovakvu naslovnu stranu.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend