10. jan 2021.

Kostić: Talas optužbi i neistina zbog nečega što uopšte nisam rekao

Predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU), akademik Vladimir Kostić izjavio je FoNetu da se protiv njega ponovo pokreće talas denuncijacija, optužbi i neistina i to zbog nečega što uopšte nije rekao u intervjuu za NewsMax Adria.

Foto: N1

To se može jednostavno proveriti ako se samo sasluša pomenuta emisija, naglasio je Kostić i ocenio da je i ova njegova izjava nepotrebna, naravno pod uslovom da su oni koji pokreću ovaj talas uopšte zainteresovani za ono što je zaista rekao.

Nisam eksplicitno pomenuo ni jedno ime i zato naslovi tipa ”Vladika Grigorije da se pusti parola!” jednostavno nisu istiniti, precizirao je predsednik SANU.

„Štaviše, u trenutku davanja intervjua nisam imao informaciju o bilo kakvoj izjavi vladike Srpske pravoslavne crkve (SPC), niti o kome se radi, što je i sama medijska kuća potvrdila“, objasnio je Kostić.

Dodaje da je, posle emisije, pitao novinarku Jelenu Obućinu o kome se radi, „ali je ona, potpuno profesionalno, odbila da da takvu informaciju“.

„Uzgred, pomenuti vladika nije bio ni među mojim prvim asocijacijama. Ali, to više nikoga nije interesovalo“, ocenio je Kostić.

On je podsetio i da se u „uglednom časopisu“ tvrdi da ”Kosovo nije naše, to treba što pre shvatiti” – ponovio je predsednik SANU Vladimir Kostić i upitao „kome je ova laž potrebna?“

„Ne slušajte mene, saslušajte intervju, ni u jednom trenutku nisam izgovorio tako nešto“, ponovio je Kostić i naglasio da je „insistirao na dijalogu i stavu da niko nema pravo na tapiju o istini“.

Predsednik SANU smatra i da ga „glupavo“ optužuju da je dao intervju ”opozicionom” listu, kao što su ga napadali za izjavu datu ”provladinom tabloidu”.

„Napadaju me da sam podli protivnik režima, kao što neki opskurni manekeni patriotizma tvrde da ‘radim za Vučića’“, ilustrovao je Kostić.

Zavedeni lažnim naslovima, neki srpski monasi, prema njegovim rečima, tvrde da je protiv crkve, dok su ga, koliko juče, optuživali da joj se neprincipijelno udvara.

„Danas, sve to na osnovu laži! Šta je istina, verovatno samo to da sam pojedinac koji se usudio da svoje mišljenje izgovori“, ukazao je Kostić.

Navodi i da se u intervjuu osvrnuo na neprijatnosti i pretnje koje su on i njegova porodica dobijali proteklih godina, ocenjuje da to nije trebalo da radi i konstatuje da su prethodni napadi, u odnosu na sadašnje, bili benigniji.

„Ali, ako neko ovo i čita, neka mi ne veruje – ponavljam, biće dovoljno da sasluša intervju i donese sopstveni zaključak“, zaključio je Kostić.

1 komentar za: “Kostić: Talas optužbi i neistina zbog nečega što uopšte nisam rekao

  1. Bdj

    Postovani profesor Kostic, nekad sjajan neurolog, klinicar, edukator… Danas, nazalost, glasnogovornik vlasti. Covek koji nije nasao za shodno da se oglasi od marta do januara povodom situacije u kojoj se zemlja ciji je Predsednik Akademije nauke i umetnosti, nasla. U ovom trenutku komenarise Kosovo, vladiku… zasto? Pitanje motivacije. Strah, prozivanje.. pritisak vlasti? Postovani profesore, zelim Vam dobro zdravlje i molim se da sacuvate obraz i dostojanstvo.

    10. јан 2021. at 10:22

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend