08. jul 2017.

Kurir izmislio izjavu predsednika UNS-a

Kurir je na svom sajtu danas posle podne objavio izmišljenu izjavu predsednika Udruženja novinara Srbije Vladimira Radomirovića o poreskoj blokadi Adrija medija grupe, čime je grubo prekršio profesionalnu etiku.

Novinarka Kurira pozvala je Radomirovića za izjavu u vezi sa blokadom računa, na šta joj je on odgovorio da ne može da da izjavu dok ne vidi dokumentaciju i zamolio novinarku da mu je dostavi. Umesto toga, novinarka je objavila izmišljenu izjavu da Radomirović „ne može da veruje da se tako nešto (blokada računa) dogodilo“. „Nemam sve podatke i ne mogu da verujem da bi se ovako nešto zaista dogodilo. Dok ne vidim sve papire, bilo bi neozbiljno da komentarišem, ali sam začuđen“, glasi izmišljena izjava.

Kurir je posle zahteva Radomirovića uklonio tu izjavu sa sajta, ali traženu dokumentaciju još nije dostavio. Nezadovoljan što UNS ne želi da bez provere podrži stavove Kurira, drugi novinar Kurira je u telefonskom razgovoru sa predsednikom UNS-a vređao rukovodstvo udruženja.

UNS protestuje zbog ove zloupotrebe i poziva novinare i urednike Kurira da poštuju Kodeks novinara Srbije.

1 komentar za: “Kurir izmislio izjavu predsednika UNS-a

  1. svetlanast

    Poznato je da sportski novinari cesto izmisljaju izjave sportista jer ovi zauzeti stalnim treninzima nemaju mnogo vremena za obrazovanje i kulturu /izuzetak: u vaterpolu je bilo vazno da vaterpolisti zavrse fakultet/.Inace, Kurir je ranije objavio potvrde da ne duguje za porez, koje niko nije zvanicno demantovao. Kurir izmislio izjavu…Stvarno nije lepo, ali je ta izmisljena izjava bez posledica po narod, drzavu i medjunarodne odnose…Vesela Srbija!

    09. јул 2017. at 06:19

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend