07. jul 2017.

Novinarki KRIK-a obijen i ispreturan stan

Dragani Pećo, novinarki istraživačke redakcije KRIK, danas je obijen stan i stvari u njemu su ispreturane. Urednik KRIK-a Stevan Dojčinović kaže da nisu primetili da je išta ukradeno, kao i da će policija, koja je uzela otiske, podneti krivičnu prijavu protiv NN lica.

Dragana Pećo, novinarka KRIK-a

Dojčinović kaže da je Dragana Pećo van grada, a da je stan sa obijenom bravom danas zatekao njen dečko kada se vratio s posla.

„Nismo primetili da išta fali od vrednosti, laptop, mobilni telefoni i takve stvari. Stan je ispreturan naglavačke, sve što postoji u stanu i po ormarima je izvučeno i bačeno, cilindar brave je polomljen, ali krađe nije bilo i to malo zbunjuje“, kaže on.

Dragana Pećo je za Cenzolovku rekla da je potresena i uplašena, kao i da, s obzirom na to da se bavi istraživačkim novinarstvom, očekuje od nadležnih da se ozbiljno posvete ovom slučaju i da što pre otkriju počinioce

Slučaj je odmah prijavljen policiji koja je, prema njegovim rečima, obavila uviđaj, uzela izjavu od njenog dečka i otiske prstiju iz stana. Biće podneta krivična prijava protiv NN lica.

„Mi ćemo insistirati da se ozbiljno radi na ovome, da se, na primer, pogledaju sve kamere okolo, jer jedino što zasigurno znamo jeste da se provala desila danas“, kaže Dojčinović.

Moguće motive – odnosno da li provala možda ima veze s time što je Pećo istraživačka novinarka – Dojčinović nije želeo da pretpostavlja.

„Ne bih da insinuiram šta bi moglo da bude u pitanju, može da bude i obična provala, ali može da bude i u vezi sa poslom. Slučajevi koji se tiču novinara moraju maksimalno ozbiljno da se tretiraju upravo zato što mogu biti u vezi sa poslom. Radimo priče koje su vezane za kriminal i korupciju, činjenica je da je Pećo istraživačka novinarka i da radi na ozbiljnim stvarima. Zato slučaj treba da bude maksimalno ozbiljno ispitan, šta god da je u pitanju“, kaže urednik KRIK-a.

Dragana Pećo je za Cenzolovku rekla da je potresena i uplašena, kao i da, s obzirom na to da se bavi istraživačkim novinarstvom, očekuje od nadležnih da se ozbiljno posvete ovom slučaju i da što pre otkriju počinioce.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend