On je najpre viđen među kuvarima koji pripremaju hranu studentima na skupu na Autokomandi, a onda je to uradio i prethodnog vikenda u Kragujevcu.
Danima se društvenim mrežama širi informacija da je zbog toga dobio otkaz od produkcije MasterChef-a, a sinoć je to i potvrdio na svom Instagram profilu.
„Dragi svi,
Kao što već znate, pre desetak dana mi je predstavnik produkcije MasterChef Srbija usmeno saopštio da zbog moje otvorene podrške studentskim protestima nisam podoban za snimanje treće i četvrte sezone serijala emisije.
Bilo mi je veliko zadovoljstvo da u protekle dve sezone prenosim svoje znanje, strast i ljubav prema kuvanju učesnicima serijala, kao i gledaocima . Zahvalan sam na toj prilici, kao i na saradnji sa kolegama-sudijama @ciricfilip @chef_nenad i svim učesnicima.
Ovom prilikom ovu informaciju potvrđujem javno, u znak solidarnosti sa svima onima koji ovih nedelja, zbog borbe za pravdu i bolje sutra, trpe pritiske, pretnje i otkaze.
Hvala na svoj podršci koju sam od građana i kolega dobio proteklih dana od kada je ova vest objavljena!
Idemo dalje.❤️“
Kako Nova.rs prenosi, u pitanju je kuvar koji je kuvao za neke od najpoznatijih ljudi na svetu, mediji pominju Džonija Depa, Pirsa Brosnana, Džuliju Roberts, princa Čarlsa, a sada na tu listu s ponosom dodaje i – srpske studente. Kako piše a sajtu Kluba književnika možete videti kako je izgledao njegov put.
Biografija Branka Kisića
Rođen i odrastao u Beogradu, Branko je svoju kulinarsku karijeru započeo sa 16 godina, još kao učenik, u hotelu InterContinental gde je proveo tri godine pod patronažom šefa Stambola Geštamova. Završava obuku kod šefa Adamsa Melonasa, u hotelu ShangriLa, u Dubaiju. Nakon toga odlazi u restoran Le Carpaccio gde će naredne tri godine predano učiti zanat od šefa Jovana Lekića. Svoju karijeru nastavlja u hotelu President, gde će ostati dve i po godine, nakon čega prelazi u novootvoreni beogradski hotel Square Nine, da radi sa šefom Goranom Kovačevićem.
U želji da otkrije tajne šefa sa tri Mišelinove zvezdice, odlazi u Dubai, kod šefa Pierre Gagnairea, u restoran Reflets par Pierre Gagnaire. Tamo skoro tri godine obavlja dužnost na poziciji Chef Tournant, pod patronažom pokojnog šefa Olivijea Bilea i šefa Fransoa Gzavijea Simona, gde se kako sam kaže „oseća kao Čarli u Vonkinoj fabrici čokolade“.
Videvši dovoljno, u želji da podeli svoje znanje sa mlađima od sebe, vraća se u Beograd gde počinje da radi u Square Nine hotelu, ovog puta na poziciji šefa kuhinje.
Nakon tri godine prihvata ponudu od MK Grupe da bude korporativni šef kuhinja za sedam hotela, u zemlji i regionu, među kojima su (Kempinski Savudrija, Kempinski Portorož, Sheraton Novi Sad, Marriott Banja Luka…).
U gorućoj želji da se vrati u kuhinju i nastavi da doprinosi gastro sceni Beograda, krajem 2019. godine Branko odlučuje da započne novu fazu u restoranu Klubu književnika, čiji meni hvale i Mišlenovi kritičari.
„Mladi kuvar u ovom dugo etabliranom restoranu popularnom među meštanima i turistima je na čelu od 2019. godine… Na meniju se nalaze klasični favoriti, poput krempite koja se ovde služi od otvaranja restorana 1946. godine, i tradicionalnih srpskih specijaliteta (na slanu gibanicu se čeka 25 minuta), sa povremeno zanimljivim, personalizovanim dodirom i fokusom na pažljivu prezentaciju“, piše prestižni Mišlenov vodič.
Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.