29. apr 2021.

Tatalović: Urednici me savetovali da ništa ne pitam Vučića (VIDEO)

Žaklina Tatalović, novinarka N1, bila je današnji gost lajv emisije Nova Priča koja se emituje na Fejsbuk stranici Nova.rs portala, te je, između ostalog, pričala o odnosu sa svojim ranijim urednicima na televiziji na kojoj je ranije radila, ali i o načinima na koje je intervjuisala predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijerku Anu Brnabić.

Foto: snimak ekrana, Nova.rs

Kako je rekla, dobijala je „komande“ od urednika da ne postavlja pitanja Vučiću tokom konferencija za medije.

„Rekli su mi, Vučić ide na konferenciju za medije, obilazi Beograd na vodi, nemoj ništa da pitaš. To je za novinara jako poražavajuće, ti ideš tamo da bi nešto pitao, a ne da držiš mikrofon. Stalno su mi slali poruke, nemoj sada, nemoj u ovom trenutku, nemoj nikako … stalno su mi slali poruke da me podsećaju“, rekla je ona.

Na pitanje ko joj je slao poruke, Tatalović je odgovorila – urednik informativnog programa.

„Urednik informativnog programa koji u tom trenutku sarađuje sa Vučićem. Tako izgleda ukidanje pitanja. Kada postavite pitanje koje nije dogovoreno i nije naručeno, sledi pakao. Tada upadate u pakao. Sedite na nekim sastancima, odgovarate na pitanje – a zašto si baš to pitala, zašto u ovom trenutku, itd“, govori Žaklina za Nova.rs.

„Ja se sećam, bio je događaj kada je SNS odlučio jednoglasno da kandidat za predsednika bude Vučić. On je meni u intervjuu dvadesetak dana ranije rekao da se neće kandidovati za predsednika“, rekla je ona.

„Nisam mu poverovala da se neće kandidovati. U tom intervjuu je ostalo mnogo nepoznanica. Dvadesetak dana posle tog intervjua on je postao kandidat za predsednika. Ja sam u svom uključenju izgovorila, iako je pre dvadesetak dana izjavio da se neće kandidovati, itd. Posle toga sam četiri sata bila na razgovoru sa urednicima jer sam podsetila na nešto što je za njih bila davna prošlost.“

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend