01. dec 2018.

„Lažiranje vesti“ umesto lapsusa

Novinarka Radio-televizije Srbije (RTS) Maša Ivkov je, izveštavajući sa otkrivanja spomenika Kralju Petru I Karađorđeviću na Trgu Republike u Novom Sadu 25. novembra, u živom uključenju u Dnevnik rekla da je ovom događaju prisustvovalo „više stotina hiljada Novosađana“.

Dok novinarka tvrdi da je u pitanju lapsus, informacija je naišla na oštre kritike na društvenim mrežama. Narodna poslanica i bivša novinarka Marinika Tepić ovo smatra „lažiranjem vesti“ i dovodi u vezu sa aktuelnom političkom kampanjom za lokalne izbore u Lučanima.

Maša Ivkov za UNS kaže da joj se „posle tri dana izveštavanja i uključivanja u program na skoro svaka dva sata, desio lapsus“.

„Bilo je to u uključenju u Dnevnik u 13 sati. Materijalna greška, lapsus, dešava se i najboljim novinarima na svetu. Razumem zašto me kritikuju ili ismevaju zbog lapsusa, ali ne i stavljanje te situacije u politički kontekst, kako to radi Marinika Tepić“, kaže Ivkov.

Naime, Marinika Tepić je na svom Tviter profilu napisala da je izveštavanje novinarke „gore od brutalne neistine“. Ona je, osim ovih navoda, postavila i sliku automobila marke lada, vršačkih registarskih oznaka, parkiranog navodno u Lučanima gde je u toku izborna kampanja, i navela da je to lada Gradskog muzeja Vršca čiji je direktor otac Maše Ivkov – Zoran Santrač.

„Pošto me gradonačelnica Vršca tužila jer sam pitala za šamare SNS batinaša Malovića na njenom licu – znači da je ovu Ladu Gradskog Muzeja Vršac svojevoljno poslala u Opštinu Lučani u stranačku kampanju? A direktor Muzeja nagrađen tako što mu ćerka Maša Ivkov lažira vesti za RTS?“, napisala je Tepić.

Maša Ivkov kaže da je Marinika Tepić ovim tvitom profesionalno uvredila.

„Deset godina sam na Javnom servisu, oko petnaest u novinarstvu. Nemam mrlju u karijeri i to da lažiram vesti me je profesionalno uvredilo“, rekla je Ivkov i dodala da je njen otac „direktor muzeja tek godinu i po, tako da nikako nije mogao ’biti nagrađen’ time što sam ja dobila posao na RTS-u“, rekla je  UNS-u Ivkov.

I direktor Gradskog muzeja Vršac Zvonimir Santrač kaže za UNS da su navodi Marinike Tepić „čista laž“ i da automobil čiju je sluku objavila Tepić nije automobil Gradskog muzeja.

„Sa fotografije koju je Marinika objavila može se videti da registracioni broj nije isti  kao na našoj ladi. To je zla namera i sakupljanje jeftinih političkih poena. Ko želi, može da dođe da pogleda“, rekao je UNS-u Santrač.

Marinika Tepić nije odgovorila na pozive i poruku UNS-a.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend