15. mar 2020.

Lažna vest o zaraženim supružnicima nije objavljena u Danasu

Društvenim mrežama kruži lažna informacija o tome da je Danas, 12.marta ove godine, objavio da su supružnici iz Užica zaraženi korona virusom.

„N.B. (46) i A.B. (42) iz Užica, koji su danas primljeni u užičku bolnicu pozitivni na KOVID – 19. Kako nezvanično saznaje Danas, bračni par iz Užica osetio je tegobe nakon povratka iz Nemačke zbog čega se odlučio za pomoć lekara“. To piše u lažnoj vesti u obliku fotografije (screenshot-a) navodno objavljenog sadržaja na Danasovom sajtu.

Lažna vest je potpisana inicijalima Nenada Kovačevića (N.K.), dopisnika Danasa iz Užica, i opremljena fotografijom, čiji je on autor, na kojoj je prikazan Zdravstveni centar Užice.

„Do nedelje, 15.marta, prema izjavama zvaničnika, nije bilo zaraženih korona virusom u Zlatiborskom okrugu. Neko je zloupotrebio ugled Danasa i moje ime da širi lažne vesti i paniku među građanima, što je nedopustivo i kažnjivo. Mnogi Užičani su me pozivali i neki su poverovali u tu lažnu vest i, najverovatnije, to ću prijaviti Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal“, kazao je Kovačević.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend