15. mar 2020.

Radnicima TV Most onemogućen ulazak na Kosovo

Stupanjem na snagu mera o zatvaranju svih kopnenih prelaza koje je sinoć usvojila kosovska vlada u cilju zaštite od širenja korona virusa, sa naznakom da se ne odnose na građane Kosova, radnicima televizije Most iz Zvečana koji su danas krenuli na posao bio je onemogućen ulaz na administrativnom prelazu Merdare jer nemaju kosovska dokumenta.

„Naše kolege stigle su jutros oko 6 časova, redovnom kombi linijom Niš -Kosovska Mitrovica, na prelaz Merdare, kako bi stigli na redovan smenski rad koji obavljaju kao stalno zaposleni u JP “Mreža Most”, u TV Most u Zvečanu“, navodi televizija Most.

Radnik na administrativnom prelazu Merdare predočio je putnicima da oni koji imaju važeća kosovska dokumenta mogu preći granicu uz uslov podvrgavanja samoizolaciji, uz dokument o obavezivanju na petnaestodnevni kućni karantin.

“Kako naše kolege i neki putnici poseduju dokumenta izdata od strane Republike Srbije onemogućen im je ulaz na KiM i vraćeni su sa prelaza”, piše TV Most. Prenose da su medicinski timovi svakom od putnika izmerili telesnu temeperaturu.

Podsećamo, sa primenom odluke o obustavljanju kopnenog saobraćaja na prelazima započelo se jutros u 6 sati. Odluka se ne odnosi na građane sa Kosova, odnosno kosovskim identifikacionim dokumentima.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend