06. dec 2019.

Lutovac odbio gostovanje na O2: „Ne pada mi na pamet…“

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac odbio je poziv za gostovanje u emisiji Fokus na televiziji O2 i poručio da mu to "ne pada na pamet".

Naime, na poziv glavnog i odgovornog urednika te televizije Dragana Karadžića da gostuje u emisiji Fokus, Lutovac je mejlom odgovorio sledeće: „Ovim putem Vas obaveštavam da mi ne pada na pamet da učestvujem u emisijama na O2 televiziji dok god je ona propagandni servis Aleksandra Vučića i vladajućeg režima.“

Lutovcu je bilo ponuđeno da, u snimljenoj emisiji ili uživo, govori o njegovom viđenju aktuelnih dešavanja u Demokratskoj stranci.

U odgovoru na poruku predsednika Demokratske stranke Dragan Karadžić je poručio da takvo etiketiranje medija nije primereno.

„Poštovani gospodine Lutovac,

Vaše je pravo da gostujete na televizijama na kojima želite.

No, ne priliči predsedniku Demokatske stranke da etiketira O2 televiziju. Koliko znam, Vi se zalažete za slobodu medija, a kada Vam gostovanje u medijima bude ponuđeno, ne samo da odbijate da gostujete, već i dodatno prozivate medije koji su Vas pozvali, u ovom slučaju konkretno O2 televiziju.

Pozvao sam Vas da iznesete Vaše mišljenje o trenutnoj situaciji u Demokratskoj stranci, koja 30 godina baštini demokratske vrednosti u našem društvu, a za koje su se zalagali istaknuti predsednici pre Vas.

Vi ste se, plašim se, odbijanjem da gostujete u našem programu i etiketranjem O2 televizije, tih vrednosti odrekli“, naveo je Karadžić.

Na ovaj mejl Lutovac nije odgovorio.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend