31. mar 2023.

„Objektiv“ se izvinio Nebojši Stefanoviću – optuživali se za veze s Belivukom

Tabloid "Objektiv", koji je bivšeg ministra odbrane Nebojšu Stefanovića optuživao za veze s klanom Veljka Belivuka, uputio je Stefanoviću izvinjenje.

„Pojedini tekstovi o Nebojši Stefanoviću objavljeni u štampanom izdanju Objektiva i na portalu Objektiv.rs objavljeni su na osnovu neproverenih informacija dobijenih od nepouzdanih izvora. Redakcija Objektiva upućuje izvinjenje Nebojši Stefanoviću i izražava žaljenje zbog neprijatnosti kojima su on i njegova porodica bili izloženi nakon objavljivanja tih tekstova“, navodi ovaj tabloid.

Uz izvinjenje se navodi poduži spisak tekstova o Stefanoviću zbog kojih se „Objektiv“ sada izvinjava, poput „Prepiska koja otkriva sve-Belivuk radio za Nebojšu“.

I sam Stefanović je, svojevremeno, uzvraćao na optužbe izrečene u „Objektivu“ tvrdnjama da iza ovog tabloida stoje tajkuni povezani sa klanom Veljka Belivuka.

Izjavio je da ga za opstrukciju istrage protiv kriminalne grupe Belivuka putem medija, navodeći pri tom „Objektiv“, optužuju ljudi koji na taj način žele da prikriju svoje direktne kontakte sa Belivukom, među kojima je i naveo tadašnjeg suvlasnika „Objektiva“ Aleksandra Papića.

Papić je nakon toga izjavio da je ministar odbrane Nebojša Stefanović izrekao „brutalne laži“ protiv njega, navodeći da je razlog to što je on preko svog advokata poslao zahtev za iseljenje članova Stefanovićeve uže porodice, „koji potpuno bespravno borave“ u kući čiji je vlasnik.

„Objektiv“ je bivšeg ministra odbrane, a prethodno unutrašnjih poslova, takođe dovodio u vezu sa navodnim špijuniranjem predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Tako je među naslovima zbog kojih se „Objektiv“ izvinjava bio i „Ministar neovlašćeno prisluškivao predsednika Srbije; Montirao aferu Jovanjica kako bi optužio predsednika i njegovog brata“.

Pominjan je i uz lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa („Stefanović otkrio političkog uzora, Nebojša Đilasov sledbenik”), a navođeno je i da je vojnim helikopterom vodio devojku na ručak.

„Redakcija ‘Objektiva’ će ubuduće sa većom novinarskom pažnjom pisati i izveštavati o aktivnostima Nebojše Stefanovića, kako ranijim, tako i budućim“, navodi se u izvinjenju ovog tabloida.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend