13. feb 2019.

UNS: Neprihvatljive uvrede Budimiru Ničiću

Udruženje novinara Srbije (UNS) protestuje zbog uvreda koje su na Fejsbuk nalogu portala GracanicaOnline.Info upućene predsedniku Udruženja novinara Srbija (UNS) na Kosovu Budimiru Ničiću i netačnih tvrdnji u saopštenjima RTV Gračanice i Srpske liste.

Ispod teksta pod nazivom „Neprijatnost ili šala“ koji je objavila GracanicaOnline.Info na svom Fejsbuk nalogu objavljen je komentar „Jadan si ti Ničiću Ameri te plaćaju da uništavaš sve što je Srpsko!!! Krvavi dolari koje si dobio su od prodaje organa otetih i poklanih Srba!“.

U tekstu koji je komentarisan objavljeni su navodi iz saopštenja uređivačkog kolegijuma RTV Gračanice i političke stranke Srpska lista, kao i Ničićev odgovor na saopštenje RTV Gračanice. U saopštenju RTV Gračanice ističe se da je novinarka ove medijske kuće Dragana Stanojević na protestu  „1 od 5 miliona“ „doživela neprijatnost“ od Budimira Ničića koji joj je rekao „slikaj, slikaj, pa odmah da pošalješ Vučiću“.

U saopštenju RTV Gračanice navodi se i da je Ničić Draganu Stojanović „etiketirao kao režimsku novinarku“ dok je izveštavala sa protesta, a da je on bio učesnik protesta.

RTV Gračanica je u saopštenju navela i da „nije prvi put da Ničić javno etiketira novinare tog medija, zbog čega je većina i istupila iz UNS-a“.

Osim RTV Gračanice, reagovala je i Srpska lista u čijem saopštenju stoji da je sramno novinare izlagati poruzi i sprečavati u obavljanju posla.

Ničić je UNS-u rekao da je laž da je bio učesnik protesta, već da je izveštavao, kao i da mu se u saopštenju uređivačkog kolegijuma RTV Gračanice neistinito pripisuje tvrdnja da je koleginicu Stojanović nazvao režimskom novinarkom.

Kao dokaz da je bio na novinarskom zadatku on je UNS-u poslao fotografije na kojima je obeležena njegova pozicija u odnosu na protestni skup.

Tačno je da sam u šali koleginici Dragani Stojanović rekao slikaj, slikaj, pa odmah pošalji Vučiću, jer je mene i kolege upadljivo fotografisala i zbog čega sam joj se javno izvinio.

Komentarišući navode u saopštenju RTV Gračanice da je većina UNS-ovih članova na Kosovu istupila iz Udruženja zato što ih je on javno etiketirao, Ničić je rekao da broj članova UNS-a na Kosovu nikada nije bio veći.

Ničić kaže da je „saopštenje Srpske liste u kojima se ističe da je bio učesnik protesta takođe netačno i zlonamerno čime ta partija javnosti i potencijalnim napadačima šalje poruku posle koje dobija uvred koje on doživljava kao pretnje, a koje će prijaviti policiji“.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend