14. feb 2019.

NUNS osudio uvrede novinaru Ničiću

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) osuđuje uvredljive i nergumentovane optužbe koje su novinaru Budimiru Ničiću upućene putem društvene mreže.

Ispod teksta „Neprijatnost ili šala“ koji je objavila GracanicaOnline.Info na svom Fejsbuk nalogu objavljen je i komentar „Jadan si ti Ničiću Ameri te plaćaju da uništavaš sve što je Srpsko!!! Krvavi dolari koje si dobio su od prodaje organa otetih i poklanih Srba!“.

U tekstu koji je bio povod citirane uvrede objavljena su saopštenja uredništva RTV Gračanice i političke stranke Srpska lista, kao i Ničićev odgovor na saopštenje RTV Gračanice. RTV Gračanica je navela da je novinarka tog medija Dragana Stanojević na protestu  „1 od 5 miliona“ „doživela neprijatnost“ od Budimira Ničića koji joj je rekao „slikaj, slikaj, pa odmah da pošalješ Vučiću“. Dodaje se i da je Ničić pomenutu novinarku „etiketirao kao režimsku novinarku“ dok je izveštavala sa protesta, a da je on bio učesnik protesta. RTV Gračanica je navela i da „nije prvi put da Ničić javno etiketira novinare tog medija, zbog čega je većina i istupila iz UNS-a“.

Osim RTV Gračanice, reagovala je i Srpska lista u čijem saopštenju stoji da je sramno novinare izlagati poruzi i sprečavati u obavljanju posla.

Ničić je UNS-u rekao da je laž da je bio učesnik protesta, već da je izveštavao, kao i da mu se u saopštenju uređivačkog kolegijuma RTV Gračanice neistinito pripisuje tvrdnja da je koleginicu Stojanović nazvao režimskom novinarkom.  “Tačno je da sam u šali koleginici Dragani Stojanović rekao slikaj, slikaj, pa odmah pošalji Vučiću, jer je mene i kolege upadljivo fotografisala i zbog čega sam joj se javno izvinio”, rekao je Ničić koji je i predsednik UNS-a na Kosovu.

Kao dokaz da je bio na novinarskom zadatku on je UNS-u poslao fotografije na kojima je obeležena njegova pozicija u odnosu na protestni skup. Ničić smatra da je tvrdnja Srpske liste da je bio učesnik protesta zlonamerna te da ta partija javnosti šalje poruku posle koje dobija uvrede koje on doživljava kao pretnje, i koje će prijaviti policiji.

Sekretarijat NUNS-a

U Beogradu 13.02.2019.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend