14. feb 2019.

UNS: Dragana Stanojević zaslužila izvinjenje, Budimir Ničić zaštitu od uvreda

Udruženje novinara Srbije (UNS) podržava saopštenje uređivačkog kolegijuma RTV Gračanice u kojem se najoštrije osuđuju uvrede na Fejsbuku upućene predsedniku UNS-a na Kosovu Budimiru Ničiću.

UNS je zahvalan kolegijumu RTV Gračanice koji je u novom saopštenju izostavio netačne tvrdnje iz prethodnog obraćanja javnosti, kada je tvrdio da je Budimir Ničić rekao koleginici Dragani Stanojević da je „režimska“.

UNS pozdravlja što u jučerašnjem saopštenju uređivačkog kolegijuma RTV Gračanice nema netačnih informacija da je Budimir Ničić bio učesnik protesta, kao i da su većina koleginica i kolega iz RTV Gračanica istupili iz UNS-a.

Nažalost, iako je Ničić potvrdio da je koleginici Dragani Stanojević u šali rekao „slikaj, slikaj pa da pošalješ Vučiću“ nakon što ga je fotografisala dok je izveštavao sa protesta „1 od 5 miliona“ zbog čega joj se javno izvinio, uređivački kolegijum RTV Gračanice sada tvrdi da ju je on etiketirao kao „Vučićevu novinarku“.

UNS ističe da je Dragana Stanojević zaslužila izvinjenje, a uređivački kolegijum RTV Gračanice i ona imaju pravo i da ga ne prihvate. Međutim, novinari u svom radu, pa i u međusobnoj komunikaciji moraju da se drže pravila da su činjenice neprikosnovene, a komentari slobodni.

Objavljivanjem ovog saopštenja za UNS je ova prepiska završena.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend