06. apr 2018.

UNS: Tanjug prećutao da je UNS položio venac kineskim kolegama

Udruženje novinara Srbije (UNS) razočarano je izveštavanjem agencije Tanjug sa obeležavanja godišnjice pogibije troje kineskih novinara u NATO bombardovanju ambasade Narodne Republike Kine u Beogradu, jer je prećutao da je venac položio i predsednik Udruženja novinara Srbije (UNS) Vladimir Radomirović.

Ovo nipodaštavanje UNS-a od strane Tanjuga iznenađuje tim pre što je ovoj novinskoj agenciji dobro poznato da Udruženje novinara Srbije tradicionalno, od 2010. godine, u saradnji sa ambasadom Narodne Republike Kine i dopisnicima kineskih medija iz Srbije, obeležava dan kada su stradali Sin Sing i Đi Đing, dopisnici dnevnog lista Guangming žibao i Šao Junhuan, dopisnik kineske novinske agencije Sinhua.

Na poziv UNS-a, 2015. godine, odavanju pošte pridružila se Skupština Grada Beograda, koju je tada predstavljao gradski menadžer Goran Vesić. Od te godine venac polaže i Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Predstavnik Ministarstva kulture i informisanja poštu je odao prošle godine.

UNS ističe da posebno začuđuje činjenica da je Tanjug, ukoliko je po sredi greška, propustio priliku da je ispravi, jer je UNS pre ove novinske agencije objavio tačnu informaciju.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend