25. jun 2020.

„Utisak“ protiv činjenica

U emisiji „Utisak nedelje“, koja je emitovana na televiziji „Nova S“ u ponedeljak, 22. juna, izrečene su netačne informacije o predizbornom programu na Javnom servisu. Prenosimo odgovor Pi-ar službe RTS-a voditeljki i autorki emisije.

Foto: Jana Nikolić

Poštovana gospođo Bećković,

Rekli ste da su predizborne debate „Reč na reč“ emitovane na Drugom programu RTS-a. To nije tačno. Sve emisije „Reč na reč“ emitovane su na Prvom programu u periodu od 28. maja do 11. juna, sredom i četvrtkom od 21 čas. Svaka od četiri predizborne debate bila je izuzetno gledana, što nam je i bila namera – otud i večernji termin na Prvom programu RTS-a.

Ciklus predizbornih debata „Reč na reč“, od 2012. godine organizuju zajedno RTS i CeSID, a snimci svih održanih debata mogu se naći na sajtu RTS-a.

Rekli ste i da niko ne bi poverovao u to da je žrebom za predstavljanje stranaka i koalicija koje su učestvovale na izborima izvučeno da se vladajuća stranka pojavi na našem programu poslednjeg dana predstavljanja.

Žreb je održan javno, 8. juna u 12 časova u prostorijama RTS-a pod kontrolom petočlane komisije imenovane Rešenjem generalnog direktora RTS-a od 4. juna 2020. godine.

Postupku su prisustvovali i predstavnici svih stranaka i koalicija koji su kontrolisali žrebanje i niko nije imao primedbe na njegov tok.

Snimak čitavog procesa žrebanja postoji i na Internet portalu Radio-televizije Srbije i dostupan je svakome ko želi da ga pogleda i uveri se u regularnost postupka.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend