21. nov 2022.

Obeležava se Svetski dan televizije

I ove godine se 21. novembar obeležava kao Svetski dan televizije da bi nas sve podsetio na to koliko televizija privlači pažnju globalno. Deo ovogodišnje inicijative Ujedinjenih nacija je poluminutni video koji će se emitovati širom sveta.

Unsplash

Današnja televizija osvaja gledaoce, opčinjava ih i drži njihovu pažnju

Ovaj 26. Svetski dan televizije slavi globalnu stvarnost: TV privlači pažnju više od bilo kog drugog medija. Televizija je uvek dostupna, kod kuće i u pokretu, na različitim ekranima, od velikih do malih, uživo ili kao onlajn striming. Nudi kolektivno, ali i iskustvo sa kojim se svako može identifikovati, saopštila je United medija.

U saopštenju se dodaje da je televizija od samog početka pomno pratila kako kuca srce društva, skrećući pažnju gledalaca na događaje i društvene probleme o kojima vredi izveštavati.

„Publika je prikovana za ekrane bilo da gleda o najnovijim informacijama kojima veruje, visokokvalitetne serije i odlične filmove koji je opčinjavaju ili neki drugi sadržaj koji joj privlači pažnju…“, dodaje se.

Velika pažnja se pridaje takođe sve važnijim brendovima koji razumeju uticaj novih merenja. Što više pažnje privuče reklama, to su poslovni rezultati bolji, odnosno veća je zarada. Pošto televizija dostiže jedan od najviših i najdoslednijih nivoa pažnje za sadržaj i oglašavanje, ona je medij nenadmašne efikasnosti.

„Televizija igra ključnu ulogu u skretanju pažnje na važna pitanja i u oblikovanju javnog mnjenja. Pomaže ljudima da budu informisani o važnim temama, od svetskog mira i bezbednosti do klimatskih promena, od pandemija do nejednakosti. Takođe je simbol globalne komunikacije i može nam pomoći da zajedno pronađemo rešenja za sve svetske probleme“, ističe Šeri Eldis, direktorka UNRIC-a (Regionalni informativni centar Ujedinjenih nacija).

„TV industrija nastavlja da radi na dubljem razumevanja načina na koji oglasi privlače pažnju. Dok se pružaoci sadržaja i brendovi bore za pažnju potrošača, novi sistemi merenja koji se razvijaju pomoći će u shvatanju da televizija pruža kratkoročne i dugoročne rezultate koje zahtevaju i programeri i oglašivači. Na Svetski dan televizije bolje ćemo predstaviti kako raste ekonomija pažnje i proslaviti ulogu televizije u tome“, kaže Keti Roberfrojd, izvršna direktorka egta-e.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend