21. jul 2017.

Publikacija CINS-a o istraživačkom novinarstvu

Četrnaest tekstova objašnjavaju najvažnije aspekte istraživačkog novinarstva i pokazuju praktične primere rada istraživačkih novinara

Šta nije istraživačko novinarstvo (Ilustracija: Đorđe Matić)

Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) objavljuje publikaciju pod nazivom „Šta jeste a šta nije istraživačko novinarstvo“. Publikacija sadrži 14 tekstova o različitim segmentima rada istraživačkih novinara, počevši od utvrđivanja šta je istraživačko novinarstvo, preko osnovnih standarda i slanja zahteva za pristup informacijama, do provere činjenica i elektronske bezbednosti novinara.

Tekstovi pokazuju kako istraživačko novinarstvo zaista izgleda u praksi, uz korišćenje velikog broja primera iz rada novinara CINS-a, ali i drugih istraživačkih novinara iz Srbije i drugih država.

Cilj publikacije je da približi građanima, ali i kolegama novinarima, pristup koji koriste istraživački novinari, kako bi lakše razumeli proces rada na istraživanjima i eventualno neke od saveta i primenili.

Sve tekstove je u proteklih mesec dana objavljivala Cenzolovka, a uskoro će biti postavljeni i na CINS-ov sajt www.cins.rs.

Publikaciju možete preuzeti na OVOM LINKU.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend