06. maj 2021.

Treninzi za novinare: Zaštita podataka o ličnosti

SHARE Fondacija u saradnji sa Misijom OEBS-a u Srbiji organizuje online trening iz oblasti zaštite podataka o ličnosti za novinare i medijske organizacije širom Srbije. Cilj treninga je da unapredi poštovanje zaštite podataka o ličnosti i pomogne medijima da implementiraju propise, standarde i dobre prakse u skladu sa njihovim mogućnostima. Sprovođenje treninga je podržano u okviru projekta Misije OEBS-a u Srbiji “Konsolidovanje procesa demokratizacije u sektoru bezbednosti u Srbiji”, koji je finansijski podržala Švedska agencija za međunarodnu razvojnu saradnju. 

Treninge će držati stručnjaci SHARE Fondacije iz oblasti prava na privatnost, zaštite podataka i digitalne bezbednosti, kao i predstavnici Kancelarije Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti. Očekivano trajanje dvodnevnog treninga je do 5 sati ukupno.

Neke od tema koje će se obrađivati na treninzima su: ekonomija podataka, pravni osnovi i principi obrade podataka o ličnosti, zaštita podataka i novinarski izuzetak, prava građana, tipične povrede privatnosti, procedure za zaštitu prava, značaj dobrih praksi digitalne bezbednosti za zaštitu podataka.

Tokom juna biće održan serijal dvodnevnih treninga, a planirane termine i registraciju možete videti na ovom linku. Registracija će biti otvorena najkasnije do 21.05.2021, u zavisnosti od iskazanog interesovanja.

Ukoliko imate pitanja, slobodno nas kontaktirajte. Očekujemo vas na treningu!

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend