09. dec 2014.

Dojčinović: Kampanja protiv novinara i poštenih policajaca

I pored sve više informacija o organizovanom kriminalu u Srbiji, građani su sve lošije informisani jer neko namerno objavljuje i dezinformacije, tvrdi urednik Centra za istraživačko novinarstvo Stevan Dojčinović, autor knjige o Šariću.

Kada su pre nekoliko godina novinari CINS-a pisali o Darku Šariću i povezanosti srpskog podzemlja i južnoameričkih kartela, ni vlast, ali ni mediji nisu bili preterano zainteresovani za tu temu. Ipak, Dojčinović ne misli da građani ni danas više znaju o toj temi.

Mislim da su pogotovo događaji poslednjih meseci napravili jednu veliku pometnju u javnosti i razumevanje samog slučaja protiv Darka Šarića i procesa koji se vodi. Pre svega mislim na medijske kampanje koje su organizovane i kroz koje su prolazile različite neistine. Mislim da je to dosta pomutilo svest javnosti o tom slučaju – kaže Dojčinović.

Upravo to je, kaže Dojčinović, bio jedan od bitnih razloga zbog kog je odlučio da u jednu knjigu sakupi činjenice o tom slučaju.

Hteli smo da napravimo na jednom mestu sve što je tačno, lišeno svih tih teorija zavere koje su se u međuvremenu pojavile u javnosti.

Dojčinović se u intervjuu „15 minuta“ osvrnuo i na kampanju koja se preko tabloida vodi, ne samo protiv novinara CINS-a, već i policajaca koji su godinama istraživali te kriminalne grupe.

Ceo intervju možete pogledati u nastavku teksta.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend