09. dec 2014.

Dve decenije „Vranjskih“ novina

prvi broj vranjskih novina

Prvi broj „Vranjskih“ izašao je 8. decembra 1994. godine

Na današnji dan, 8. decembra 1994. godine, izašao je prvi broj „Vranjskih“, političko-informativnog nedeljnika iz grada na jugu Srbije. Za 20 godina postojanja objavljeno je 926 brojeva ovih novina.

Povodom dve decenije postojanja, osnivač i urednik ovog nedeljnika Vukašin Obradović kaže da je ponosan na činjenicu da “Vranjske” i dalje opstaju uprkos svemu.

Ponosan sam, ali sam istovremeno i zabrinut jer se “Vranjske” danas posle 20 godina nalaze na početku zbog loše medijske, političke i ekonomske situacije koja se ne razlikuje mnogo od perioda kada smo pokretali novine. Možda je obeshrabrujuće, ali nama je jedini plan sada da preživimo, kao i većini lokalnih medija – kaže Obradović.

Ipak on dodaje da će “Vranjske” ostati verne dosadašnjoj uređivačkoj politici, nezavisnom i objektivnom izveštavanju, “zahvaljujući kome su i zadobile poverenje građana”.

Govoreći o tome koliko je medijima teško danas da opstanu, dopisnica TV N1Gordana Bjeletić smatra da “medijska godina treba da se računa drugačije od kalendarske, te da je zato ovih 20 godina kao pola veka”.

Zato je ovaj jubilej jako važan. Imam običaj da kažem da Vranje ima najviše dobrih novinara po glavi stanovnika, za šta su svakako zaslužne i “Novine Vranjske” – kaže Bjeletić.

Kako kažu iz ovog medija, njihova misija je objektivno informisanje građana Vranja o svim aktuelnim dešavanjima u opštini uz istraživački i analitički novinarski pristup i poštovanje profesionalne novinarske etike, kako bi se čitaocima pružila kritička analiza svih segmenata života u Vranju.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend