14. apr 2016.

Jerkov: Novinari da pitaju, premijer da odgovara

Aleksandra-Jerkov-medija-centarPortparolka DS Aleksandre Jerkov ocenila je da je premijer Srbije Aleksandar Vučić otišao je korak dalje u ponižavanju građana

Kako je navela, Vučić je to radio kriveći sada Demokratsku stranku, kako je navela, „za to što su urednici i novinari u neprekidnom strahu od njegove osvete i izliva besa“.

Povodom izjave premijera koji je danas kritikovao rukovodstvo Radio-televizije Vojvodine zato što je kaznilo novinarku Svetlanu Božić Krainčanić zbog toga što mu je na konferenciji za novinare postavila pitanje u ime Inicijative mladih za ljudska prava, ona je ocenila da je Vučić „lažni zaštitnik medijskih sloboda“.

„Iako je više nego očigledno da je premijer izgubio kontrolu i pobesneo kada mu je postavljeno pitanje zbog kog je novinarka RTV-a kažnjena i da je njena kazna direktna posledica premijerovog besa, on se nije libio da i ovaj put okrivi druge, čak i za svoju politiku ućutkivanja, zastrašivanja i ; lomljenja kičme svakome ko ima stav“, navela je Jerkovlejva, a saopštila DS.

Prema njenim rečima, „nije dovoljno lažno izvinjenje“, kao ni „lažno iščudjavanje“.

„Svaki novinar koji postavi pravo pitanje Aleksandru Vučiću treba da bude nagradjen, a ne kažnjen. Njihov posao je da pitaju, njegov da odgovara. Ili neka i on javno kaže da voli kada novinari kleče“, navodi se u saopštenju DS.

Direktor RTV Vojvodine Srdjan Mihajlović kaznio je novinarku suspenzijom i umanjenjem plate.

Ona je 1. aprila na konferenciji za novinare Vučiću postavila pitanje Inicijative koja je neposredno pre konferencije protestovala ispred zgrade Vlade i tražila od Vučića da odgovori na pitanja šta misli o političkom projektu „velike Srbije“ i da li se odriče politike koju je vodio devedesetih godina.

„Pajtićev i Čankov direktor RTV kaznio je, kako ja čujem, novinarku RTV. Tobož zbog mene. Nemojte da kažnjavate Svetlanu Božić zbog mene, jer ja volim njena pitanja. Uživam u njenim pitanjima. Uživam da odgovaram… To je razgovor. To je demokratija. To je dijalog“, rekao je Vučić.

On je zamolio da nikoga ne kažnjavaju u njegovo ime.

 Foto: Media Centar 

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend